Suomen suurin erityisjalkapalloturnaus Stadi Cupissa

3.6.2013

Kuva Timo Mälkönen
Kuva Timo Mälkönen
Kuva Timo Tyynilä
Kuva Timo Tyynilä

Jälleen Suomen suurin erityisjalkapalloturnaus Stadi Cupissa

Jo viidettä kertaa Kontu Fair Play Team järjestää yhdessä Stadi Cupin ja Palloliiton toimijoiden kanssa Suomen suurimman erityisjalkapalloturnauksen. Turnaus käydään Stadi Cupin päätöspäivänä sunnuntaina 9.6. Töölön tekonurmilla. Mukana on ennätykselliset 26 joukkuetta.

Nämä joukkueet kilpailevat sekä SM- että avoimessa sarjassa, yhteensä viidessä eri tasolohkossa. Suurin osa erityisjalkapalloilijoista on kehitysvammaisia, jotkut ovat liikuntavammaisia, ja joillain pelaajilla on jokin muu haitta, joka estää heitä harjoittelemasta tavallisissa joukkueissa. Turnauksen nuorimmat pelaajat ovat alle 10-vuotiaita, yläikärajaa ei erityisjalkapallossa olekaan.

Osa Stadi Cupiin osallistuvista Konnunkin erityispelaajista on kirmaillut myös kansainvälisillä kentillä: esimerkiksi vuonna 2011 kehitysvammaiset suomalaiset naiset ja miehet osallistuivat Special Olympics -maailmankisoihin Ateenassa ja CP-vammaiset pelaajat puolestaan MM-kisoihin Hollannissa.

Erityisjalkapalloilijoiden riemua ja tuuletusta ei voi oikein kuvailla eikä edes kuvata – se kannattaa tulla itse aistimaan Töölön tekonurmille sunnuntaina 9.6.

Maarit Nopsanen
Kontu Fair Play Team