Erityisjalkapallon juhlaa Stadi Cupin päätöspäivänä

10.6.2013

Töölön tekonurmilla riitti sunnuntaina 9.6. vipinää, kun Stadi Cupin 26 erityisjoukkuetta pelasi yhteensä peräti 55 ottelua. Uusi Suomen ennätys on taas saavutettu.

Ottelut käytiin viidessä tasolohkossa: SM-sarjaa pelattiin kolmessa ja avointa kahdessa lohkossa. SM-pelien virallista kilpasarjaa eli A-lohkoa johtaa tuttuun tapaan vantaalainen I-HK Star, ja avoimen sarjan aikuisten lohkon voiton vei tänä vuonna kouvolalainen Sudet Sisu.

Myös Kontu Fair Play Teamin päivä oli onnistunut: avoimen sarjan B-lohkoon osallistunut nuorempien pelaajien joukkue Leijonat ylsi hopeaan ja SM-sarjan C-lohkossa ottelevat Pantterit ovat tällä hetkellä kolmansia.

Stadi Cupin erityisturnausta Kontu Fair Play Team oli järjestämässä jo viidettä kertaa. Vuosi vuodelta turnaus on suurentunut, ja jo neljättä kertaa mukana on ollut erityisryhmien SM-sarja. Joukkueemme onkin tottunut tekemään tiivistä yhteistyötä Stadi Cupin ja Palloliiton toimijoiden kanssa.

Sanna Varan idea integroida erityisturnaus Stadi Cupiin sekä Stadi Cupin Jukka Karrikan ja Pirjo Mourujärven suurisydäminen asenne ovat mahdollistaneet erityisjalkapalloilijoille vuosittaisen hienon tapahtuman. Palloliiton alaisen SM-sarjan myötä erityisturnauksiin on puolestaan saatu jatkuvuutta ja enemmän tasaisen jännittäviä otteluita.

SM-sarja jatkuu Lahdessa 3.8. Masto Cupissa. Tällöin Kontu FPT Pantterit saa joukkoihinsa pari puolustajaa lisää. Nimittäin Stadi Cupin aikaan Samuel Taipale ja Otto Kaipainen olivat pelaamassa Barcelonassa CP-maajoukkueiden turnauksessa, jossa vastassa olivat Espanja, Hollanti, Etelä-Afrikka ja Venezuela. Myös Leijonat osallistuvat Masto Cupin avoimeen sarjaan.

Maarit Nopsanen

Fair Play Team

Kuvat Timo Mälkönen Panttereiden SM-peleistä