B-junnut Kujek Cupin voittoon

1.7.2015

Kontu B pelasi talvella Keski-Uudellamaalla järjestettävää turnausta, Kujek Cupia. Turnauksen idea on saada treenipelejä myös harjoituskaudelle ja tätä myös B-junnumme hakivat; ison kentän pelivuoroja, joita on muuten hyvin vaikea riittävästi saada.

Talvikauden pelien jälkeen B-junnut olivat selvittäneet tiensä turnauksen finaaliin Lohjan Pallon A-junnujoukkuetta vastaan. Finaalia ei kuitenkaan ehditty pelata varsinaisella talvikaudella ennen sarjoja, joten se siirtyi pelattavaksi kevätkierroksen pelien jälkeen. Ja juhannuksen jälkeen tuo finaali sitten käytiin Järvenpään Koivusaaren tekonurmella. 

Matkalla finaaliin alkusarjan aikana B-junnut olivat peluuttaneet kaikkia 35 poikaansa turnauksen aikana. Finaaliin matkustivat kaikki paikalla olleet 18 poikaa, muiden ollessa jo ulkomailla, loukkaantuneina, kalassa, mökillä ja joku ihan flunssaisenakin. Vaikka sarjat olivatkin jo saatu päätökseen kevätkierroksen osalta, jopa hieman pettyneinkin tuloksin, saatiin sitten finaalista oikea trilleri paikallaolijoille.

Tässä lyhyesti finaali tiivistettynä:
Ensimmäinen puolisko Lohjan A-poikien lievää hallintaa, joka kääntyy vielä selvemmäksi n.30 minuutin kohdalla Kontun puolustajan saadessa punaisen kortin. Tilanteesta seuranneesta vaparista Lohja vieläpä 0-1 johtoon. Tämän jälkeen ensimmäisen jakson loppu aivan yhtä maalia, mutta kun lohjalaisille ei maistu niin puoliajalle ”vain” 0-1 tappiolla. 

Toinen jakso alivoimaisena muuttuu kuitenkin kentän tapahtumien osalta tasaisemmaksi. Kontu iskee tasaisesti vaarallisesti ja puolustus on balanssissa. Jakson puolivälissä sitten isketään 1-1 tasoitus. Mitään ihmeempää hätää ei ole kunnes jakson lopulla tuomari näkee jotain mitä muut eivät näe – Kontu pelaajan rike boxissa ja pallo pilkulle. Samaan pakettiin vielä Kontulle toinen ulosajo. Pilkku kuitenkin jää veskarin näppeihin ja loppu puolustetaan kahden alivoimalla varmasti. 
Siitä sitten pilkkuskabaan ja sehän näytti ensin, että marssitaan vihellellen voittoon. Kaksi ekaa vastustajan vetoa veskarimme torjuu ja omat tyylillä sisään. Kolmannet molemmilta sisään. Neljännellä Lohja sisään ja oma kuti rimaan. Viidennellä Lohja sisään ja oma veskarin handuihin. No näinhän tämän piti mennäkin, pettymys on kiva tunne, kun jo vaikeuksien kautta luulee voittavansa. Mutta mitäs sitten. Kuudennet molemmilta sisään ja Lohjan seitsemäs yli ja veskari laittaa ratkaisevan varmasti sisään. 

Poika saunaan ja mestaruus Kontulaan – vaikkakin vain treeniturnauksen. Mutta jos kevätkierroksella tuli takaiskuja, niin samalla kun niistä oppii, on hyvä ottaa syyskierrokselle mukaan myös tuo positiivinen kokemus voittamisesta, johon KAIKKI 35 poikaa pääsivät osallistumaan ja finaalissakin KAIKKI 18 poikaa saivat antaa panoksensa voiton eteen. 

Nyt välissä Hesa Cup ja pieni huili, sitten kohti syyskierrosta, jossa tavoiteltavaa riittää. Tervetuloa katsomaan molempia peliryhmiämme!