Kontun Wilma ja Alina voittivat Special Olympics -maailmankisoissa kultaa

3.8.2015

Wilma ja Alina tavoittamassa Uruguayn hyökkääjää
Wilma ja Alina tavoittamassa Uruguayn hyökkääjää

Suomen naisten unified-joukkue voitti kultaa Special Olympics -maailmankisoissa Los Angelesissa. Finaaliottelu Uruguayta vastaan päättyi maalein 4–3 aivan jatkoajan lopussa. Kontun erityisjoukkueen Fair Play Teamin pelaajat Alina Sipari ja Wilma Torni pelasivat ansiokkaasti Suomen voittojoukkueessa.

Suomi voitti kaikki runkosarjan pelit. Finaalipelissäkin Suomi sai laukaistua ensimmäisen maalin. Tämän jälkeen Uruguay ehti tehdä peräti kolme maalia, ennen kuin alkoi Suomen kiri. Varsinaisen peliajan lopussa oltiinkin sitten jo tasalukemissa.

Kovassa helteessä pelaaminen väsytti, ja alkoi näyttää siltä, että ottelu ratkeaa vasta rankkarikisassa. Suomi kuitenkin onnistui tekemään voittomaalin jatkoajan viimeisen minuutin aikana.

Suomen joukkueen valmentajat kehuvat kilvan Kontun pelaajia. ”Wilma ja Alina ovat esiintyneet kisoissa todella hienosti ja tasaisen varmasti. Heihin voi aina luottaa”, Maria Olkkola hehkutti Los Angelesista.

Tyttöjen vahvuuksia toinen valmentaja Jarmo Pelli luonnehti näin: ”Alina onnistui maalinteossa erinomaisesti ja laukoi yhteensä 8 maalia 9 ottelussa, jos myös tasoluokittelu otetaan huomioon. Wilma on myös mainio hyökkääjä, joka pärjää aina kovan yritteliäisyytensä ansiosta.”

Kontun pelaajille kokemus on ollut tavattoman hieno, ja koko Fair Play Team iloitsee omiensa kansainvälisestä menestyksestä. Paljon onnea, Wilma ja Alina!

 

TEKSTI Maarit Nopsanen
KUVAT Tomi Lounio ja Special Olympics Finland Jalkapallo