Kontun Suomen Cup-taival sai jatkoa, NJS kaatui 1-0.

12.2.2016

Kontun edustusjoukkue kohtasi torstaina Suomen Cupin 3.kierroksen ottelussa NJS:n Klaukkalan tekonurmella.

NJS- Kontu 0-1 (0-1)

Kontun edustusjoukkue kohtasi torstaina Suomen Cupin 3.kierroksen ottelussa NJS:n Klaukkalan tekonurmella. Tasaisen tappavassa tihkusateessa pelattu ottelu keräsi lehtereille ihan mukavan yleisömäärän (n.120 katsojaa), ilahduttavaa oli huomata myös vierasjoukkueen kannattajien suht runsas nuppiluku.

Sinisten lasien läpi tiirailtuna ottelun lopputulos oli pelitapahtumiin nähden oikeudenmukainen, NJS:n leirissä asiasta voidaan toki olla toistakin mieltä.
Kontun "neljän jiin" puolustuslinja pelasi kauttaaltaan vahvan ottelun, viimeisenä lukkonaan veskari Christos Zavros. Topparipari Joni Palomäki ja Jyri Mäkeläinen hoiti hommansa moitteettomasti ja laitapakit Jan Ramstedt sekä Jere Palomäki tukivat varsinaisen toimenkuvansa ohessa myös kiitettävästi hyökkäyspeliä.

Roope Rahikka teki paluun Klaukkalan Wembleylle, tällä kertaa tosin vierasjoukkueen kapteenina. Kontu-kippari johtikin joukkojaan hienosti keskikentän keskustan pelillään, hyvää tulitukea tarjosi Roopen vierellä ansiokkaasti ahertanut Markus Venäläinen.
Laitalinkit Jeve Tolppa ja Juho Räsänen pitivät omilla haastoillaan huolen että ihan vapaa-iltaa ei kotijoukkueen laitapakit todellakaan saaneet eilen viettää.
Kontun kärkikaksikko Teemu Ilola ja Hussein Al-Saedi teki myöskin mukavan määrän pas.. likaista duunia pallottomana, eikä ne pallollisetkaan ratkaisut kaksikolla möhlömpiä olleet. Tosin viimeksi mainittu herrasmies pilasi omaa vahvaa suoritustaan tonttuilemalla itsensä aivan pelin loppuhetkillä toisella keltaisella pihalle.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua kentälle vaihdetut nuoret miehet Rasmus Ruismäki ja Joona Tukiainen täyttivät myös tehtävänsä kiitettävästi, jätkät sukeltivat pelin tiimellykseen erinomaisen sulavasti.


Ja sitten vähän itse pelistäkin.. Kotijoukkue hallitsi hienokseltaan ekaa kymppiä, jonka jälkeen hallinta siirtyi pikku hiljaa enemmän ja enemmän Kontulle. NJS:n alakerran pallollisessa pelissä paistoi snadi hermostuneisuus ja muutamaan otteeseen vierasjengi oli päästä iskemään näistä epäröinneistä. Vajaan puolen tunnin kohdalla Teemun syöttö tavoittaa Jeven, joka etenee boltsin kanssa boksiin. Kotijoukkueen pelaajan hieman ajattelematon jalkakamppi, pallo sääntöjen mukaisesti pilkulle. Jevemenko itse pallon taakse ja peliväline riittävän painavalla laukauksella vasemmalle alas, 0-1. Maalin jälkeen NJS sai taas juonesta kiinni ja jakson vika kymppi mentiin aavistuksen kotijoukkueen tahtiin.


Toisen jakson jos viipaloisi kolmeen osaan, voisi todeta että eka vartti tasaista, keskimmäinen suht selvästi Kontun ja viimeinen viisitoista minuuttia sitten NJS:n.
Vierasjoukkueella oli keskimmäisellä vartilla muutama hyvä tontti tuplata johtonsa, mutta maalinteko on vaikee taiteenlaji. Loppuhetkillä kotijoukkue sai muutamia erikoistilanteita kulmapotkujen/sivurajaheittojen muodossa, mutta mihinkään suurempaan paniikiin Palokärjet eivät Kontua saaneet. Tokihan nuo loppuminuutit maalin johtoasemassa aina tuntuvat pitkiltä, tilannetta ei ainakaan parantanut erotuomarin antamat kuus ja puol lisäminuuttia..

Näin Kontun Cup-taival jatkuu ja 4.kierroksen arvonta suoritetaan 22.02 maanantaina. Neljännelle kierrokselle tulevat mukaan arvontakulhoihin myös Ykkösen ja Kakkosen sekä muutama liigajengi, joten jäädäänpä jännittämään arvontoja..

CH - Jan, Joni (74. Rasse), Jyri, Jere - Jeve, Roope, Make, Juho - Hussein, Teemu (74. Joona)

 

Teksti: Jussi Niemelä