Tero Välimäki nimitetty FC Kontun maalivahtivalmennusvastaavaksi

13.3.2017

Valmennuspäällikkö Niklas Pippingsköld (vas.) ja mv-valmennusvastaava Tero Välimäki (oik.)
Valmennuspäällikkö Niklas Pippingsköld (vas.) ja mv-valmennusvastaava Tero Välimäki (oik.)

Yhtenä isona osana uutta valmennuslinjausta, FC Kontu panostaa junioreiden maalivahtivalmennukseen ja seuran juniorimaalivahtien kehittämiseen. Ratkaisevana osana tätä panostusta on seuran maalivahtivalmennusvastaavan palkkaaminen.

FC Kontun maalivahtivalmennusvastaavaksi on nimitetty yli 15 vuoden kokemuksen maalivahtivalmennuksesta omaava Tero Välimäki. Tero on aloittanut FC Kontun maalivahtivalmennusvastaavana maanantaina 13.3.2017.
Tero vastaa seuran maalivahtivalmennuksen suunnittelusta ja organisoinnista sekä maalivahtitreenien vetämisestä seuran juniorimaalivahdeille. Tämän lisäksi Tero osallistuu seuran joukkueiden omiin harjoituksiin, vastaten tällöin maalivahtien harjoittelusta ja ohjaamisesta. Tero vastaa myös seuran sisäisen maalivahtivalmennuskoulutuksen järjestämisestä.

Tero on toiminut aikaisemmin maalivahtivalmentajana Käpylän Pallossa, Tikkurilan Palloseurassa ja Vantaan Allianssissa. Tero on valmentanut maalivahteja myös tyttöjen maajoukkueissa sekä Helsingin ja Uudenmaan piiri- ja aluejoukkueissa. Tämän lisäksi Tero on toiminut Uudenmaan piirin maalivahtivalmentajakouluttajana, sekä jatkaa edelleen Mäkelänrinteen urheilulukion tyttöjen maalivahtivalmentajana sekä Helsinki Football Academyn (HFA) valmentajana.

-Tulen todella hyvällä fiiliksellä FC Kontuun. On hienoa, että seura panostaa täysillä maalivahtivalmennukseen sekä ymmärtää pelipaikan tärkeyden osana kokonaisuutta. Odotan innolla, että saan aloittaa työni seurassa.

FC Kontun valmennuspäällikkö Niklas Pippingsköld on erittäin tyytyväinen uuteen nimitykseen.

-Haluamme seurana panostaa voimakkaasti maalivahtivalmennukseen ja maalivahtien kehittämiseen. Jalkapallo on viime vuosina muuttunut siihen suuntaan, että ei riitä, että maalivahti vain torjuu palloja. Maalivahdin rooli on muuttunut entistä pelaavampaan suuntaan ja tilastojen mukaan huipputasolla vain viitisen prosenttia pallokosketuksista on torjuntoja. Maalivahti on usein se pelaaja, jonka avulla saamme luotua riittäviä ylivoimia esimerkiksi pelin avaamisvaiheessa. Tässä kehityksessä haluamme olla seurana vahvasti mukana ja tarjota parasta mahdollista laatua myös maalivahtivalmennukseen.

FC Kontu toivottaa Teron tervetulleeksi seuraan!