Jokelasta tuliaisena vieraspiste

29.4.2017Kontu matkasi torstai-iltana vieraspeliin Tuusulaan, tarkemmin ottaen sen pohjoisimpaan taajamaan eli Jokelaan.

JoKi- Kontu 2-2 (0-0)


Ilmassa väreilikin pienen urheilujuhlan tuntua, sillä olihan kyseessä kotijoukkue Jokelan Kisan ensimmäinen kotipeli Kolmosessa heidän seurahistoriassaan.

Molempien joukkueiden kaudethan alkoivat tappiollisissa merkeissä. Kontu sai kuokkaansa kotipelissään LPS:tä lukemin 1-2 ja samoin numeroin JoKi hävisi Finnkurdeille Talin hallissa sunnuntaina. Tosin tämän ottelun tulos tulee muuttumaan "kabinetissa" Jokelan hyväksi oikeutetusti 3-0.

Ottelun avausjakson kuva oli selvä. Kentällä oli punapaitainen, tiivisti ja yhtenäisesti pelannut kotijoukkue sekä sinipaitainen vierailija, jonka tekeminen vaikutti osin haluttomalta että myöskin päämäärättömältä pelailulta läpi ensimmäisen puoliajan.

Kotijoukkue sai juhlapeliinsä mahtialun, kun palloa kaivettiin vierasjoukkueen pömpelistä jo pelin toisella minuutilla. Laadukas keskitys oikealta laidalta etualueelle ja siihen päälle mallikas viimeistely, maalintekijänä Jani Sundström 1-0.

Avausjakson ja samalla isäntien toinen osuma näki päivänvalon 28.peliminuutilla, kun pallontavoittelutilanne kääntyy boksissa "sata-nolla" kotijoukkueelle, Petri Lappalainen tarjoilee ja Nikolas Kitti iskee 2-0. 

Puoliajalle siis Kontu-leirissä lampsittiin kallella kypärin, mutta niinhän se tahtoo yleensä olla että sitä saa mitä tilaa.. 

Toisella nelivitosella vierasjoukkueen peli-ilmeessä tapahtui selkeä muutos parempaan, tosin lammasmaisesta ekasta jaksosta oli helppo lähteä parantamaankin.

Jakson alkuun saatiin heti aikaiseksi pari mallikasta hyökkäystä ja viidennellä minuutilla sitten jo maalikin tehtyä. Clinttonin oivaltavan pystysyötön jatkaa Simo Miettinen upeasti ykkösellä tukijalkansa takaa Joni Häppölälle, joka karkaa JoKi-toppareiden välistä läpiajoon ja pallo varmasti pussiin 2-1.

Kavennusmaalin jälkeen Kontu hallitsi kenttätapahtumia suht selkeästi, mutta varsinaiset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Lähemmäksi tasoitusosumaa pääsi Simo Miettinen, jonka reilusta paristakympistä laukoman vapaapotkun torjui kuitenkin Joki-molari hienosti ylänurkasta.

Mutta tulihan se tasoituskin sieltä sitten, kun tunnin kohdalla vaihdosta sisään tullut Sami Ojala puski Rasse Ruismäen keskityksen hallitulla suorituksella kymmenestä metristä maalivahdin ulottumattomiin, 80.min ja 2-2.

Lisämaaleja ei pelissä enään nähty, mutta loppuhetkillä paremmat mahdollisuudet niihin siunaantui kotijoukkueelle parin tiukan erikoistilanteen muodossa. Pistejakoon siis päädyttiin ja kun lopputulosta vertaa pelitapahtumiin, niin eiköhän tuo ollut aika "oikeuden mukainen" lopputulos.

Kontu sai taas kerran hyvän muistutuksen siitä että jos pelejä meinataan tässä sarjassa voittaa, niin yksinkertaisesti ei ole vaan varaa pelata niin huonosti kuin Jokelassa ekalla jaksolla skulattiin.

Kontu kokoonpano: Christos Zavros- Einari Moren, Joni Palomäki, Patrik Borg, Rasmus Ruismäki- Clinton, Roope Rahikka, Markus Tukiainen (46. Topias Lampinen)- Joona Tukiainen (60. Sami Ojala), Joni Häppölä, Simo Miettinen