A-junnuilla vahva startti Ykkösessä

9.5.2017

Kontun A-junioreiden kausi on startannut liikkeelle vähintäänkin mallikkaasti, saldona kaksi peliä ja kaksi voittoa, maalierolla 8-1.

JäPS- Kontu 1-5 (1-1) ja Kontu- Viikingit 3-0 (2-0)

Sarja-avauksessa kaatui vieraspelissä JäPS maalein 5-1 ja viime sunnuntaina kotoisalla Rinttarin tekoheinälle nurin meni Viikingit lukemin 3-0.

Vappuaattona pelatussa avauspelissä Kontu oli tosiaan tyly vieras, isännille ei tainut jäädä simapulloihin edes rusinoita, kun vierailijat hakivat kolme sarjapistettä Järvenpäästä.

Kontu siirtyi pelissä johtoon jo 6.peliminuutin kohdalla, kun Miro Ojasen näyttävä ristipallo tavoitti vasemmalta laidalta Joona Tukiaisen, pieni kuljetus ja laukaus alanurkkaan 0-1. JäPS tuli tasoihin 26.minuutilla, kun Daniel Pensasto "uunottaa" Kontu-pakistoa ja laukoo tarpeeksi tarkasti takanurkkaan 1-1.

Toisella jaksolla Kontu menee sitten menojaan, Viljami Alaheikka puskee Markus Tukiaisen ylärima-laukauksen "karat" sisään 1-2. Kolmannessa maalissa Einari Morenin briljantti pystypallo putoaa Joona Tukiaisen eteen kuin tarjottimelle, snadi eteneminen ja epäitsekäs tarjoilu maalinedustalle Markus Tukiaiselle, jolla on helppo työ viimeistellä 1-3. Markus teki vielä kaksi lisää eli hatullisen, 1-4 syntyi tyylipuhtaalla "naama-osumalla" ja 1-5  Joonan passista.

Sunnuntaina oli vuorossa sitten "rakas naapuri" kotikentällä Rinttarilla. Kontun hallinnassa sujunut avausjakso tuotti pari nättiä maalia. Ensimmäisestä vastasi 18.minuutilla Viljami Alaheikka, upea laukaus boksin kulmasta taka-ylänurkkaan 1-0. 

31.minuutilla Nikita Pimenov karkaa hyvän sommitelman päätteeksi Viikingit puolustukselta ja naulaa tarkasti vasemmalle alas 2-0. Jos oli eka puoliaika Kontun hallintaa, niin toista hallitsi vierasjoukkue Viikingit. Vuosaarelaiset saivatkit luotua riittävät maalipaikat pelin tasoittamiseen, mutta Kontu-veskari Toni Ryynäsen torjunnat ja kotijoukkueen uhrautuva puolustuspeli, etunenässä hienon topparipelin pelanneen topparikaksikon Eetu Moren ja Miro Ojasen johdolla kestivät.
Loppuhetkillä Nikita Pimenov iskee vielä kuin salama kirkkaalta taivaalta, hirmuinen moukku 25 metristä uppoaa 3-0.

A-junnujen Ykkösen seuraava peli on tulevana lauantaina Granissa, kun paikallinen IFK astelee vastaan klo 15.00 Kauniaisten keskuskentän tekonurmella.