A-junnuille selkäsauna

23.5.2017

Lauantain iltaotteluun – ja samalla lohkon kärkikamppailuun - oli kolmen pelatun a-nuorten ykkösdivisioonan kierroksen jälkeen herkulliset asemat.

Sekä kotijoukkue FC Kontu että vierailija HJK olivat molemmat voittaneet kolme ensimmäistä peliään. Vaikka nurmelle ei vielä päästykään niin keli ainakin suosi ja ennen ottelua oli aistittavissa hyvää ”värinää”.

Peli alkoikin lupaavasti kotijoukkueen osalta. 55 sekuntia pelattu, kun Markus Tukiaisen syöttö vapauttaa Nikita Pimenovin läpiajoon, mutta maalintekoyritys karkaa maalin yli. 5 minuutin kohdalla hyvän prässin seurauksena Markus pääsee ajamaan laidasta kohti maalia ja tulinen kuti, jonka vierailijoiden maalivahti torjuu yhdellä kädellä kulmaksi. Seuranneen kulmapotkun Pietari Lamminpää ohjaa sivuverkkoon. Edelleen aistittavissa lupaavaa iltaa Kontulle, mutta samalla sitten herätettiinkin vierailijoiden kaikki aistit taistelussa pisteistä. Peli tasaantuikin tuon alkurynnistyksen jälkeen ja HJK tosiaan alkoi heräillä. Vartin pelin kohdalla HJK kääntää pelin ja seurauksena läpiajo, jonka Toni Ryynänen pelastaa vastaantulollaan. Ensimmäinen kunnon HJK-hyökkäys, mutta valitettavasti ei kuitenkaan illan viimeinen. 3 minuuttia myöhemmin sahataan Kontu-puolustus uudestaan auki ja nyt pallo löytyy myös verkon perukoilta. Yhtäkkiä ote täysin vierailijoilla. Neljä minuuttia myöhemmin kardinaalimunaus omassa boxissa ja ns. joululahja kesän kunniaksi HJK-hyökkääjälle. 0-2. Sittenhän se olikin kuin 6vs2 höynää tai kissa-hiiri leikkiä tai ihan miten vain sen kauniisti haluaisi ilmaista. Kiusatun osa tuli nyt Kontulan pojille. Perässä juoksemista kestettiin 37 peliminuutille kunnes näyttävä seinäpeli sahasi tien maalille ja 0-3. Ja jotta ilmeet saatiin vielä vähemmän iloisiksi niin ensimmäisen jakson lisäajalla tuhritaan pallo omiin HJK:n kulmasta. Puoliaika ja 0-4.

Toiselle jaksolle sitten yritettiin nollata tilanne tulla kentältä kuivin jaloin, koska olihan ilmakin hieno. No joo, tiivistetäänpä sitten näin. HJK teki neljä lisää ja nautiskeli pelistä. Kaksi kulmasta, yksi laukauksella kuudentoista takaa ja yksi ribarista, loppulukemat 0-8. Kotijoukkueen kannalta pelin miellyttävin kokemus tuli likimain 90 ja puolen minuutin kohdalla - Päätösvihellys. HJK:lle ansaittu voitto, Kontulle nöyryyttävä tappio pelissä, jossa nyt vahvasti näytti siltä että isäntien eväslaatikko oli jäänyt kotiin tai ainakin se levisi maahan jo vartin pelin kohdilla.