A-junnuille tappio ja voitto

1.6.2017

A-junnujen kolme ottelua puoleentoista viikkoon sai jatkoa HJK-pelin jälkeen helatorstaina Tapiolassa Honkaa vastaan ja sitten tiistaina kotoisalla Rintinpolun nurmella NJS:aa vastaan. Tässä tärkeimmät tapahtumat otteluista.

Helatorstai ja Tapiolassa vastassa viidennen kierroksen pelissä isäntä Honka. Alla ruma tappio HJK:ta vastaan, joten nähtäisiinkö vierailevilla Kontulan pojilla sisua nollata ensimmäinen kauden tappioistaan. No peli alkoi 14:00 ja loppui n. 15:45. Tärkeimmät asiat voidaan kiteyttää seuraavasti. Kontun pelistä käytettäköön ex. maajoukkuevalmentaja Paatelaisen loistavaa analyysia – Jos on löysä niin on löysä ! Tätä totisesti vierailijat olivat ja peli oli sitä itseään mitä Seppo Rätykin totesi aikoinaan Saksasta. Niin ja loppulukemat Hongalle 5-0 ( 3- 0 ) ja pelin jälkeen hieman pidempi palaveri Kontulalaisten pukukopissa.

Tiistain pelissä Rintinpolun nurmen kotiavauksessa vieraaksi saapui NJS. Isännillä ns. kasvojen pesun paikka kahden rökäletappion  ja ennen kaikkea Tapiolassa nähdyn jopa tekohampaattoman esityksen jälkeen. Pelin alkuun Kontu tulikin mukavasti ja NJS:lla oli isoja vaikeuksia päästä Kontun prässin ohi. Isompia tilanteita alkuun ei kuitenkaan nähty lukuun ottamatta Joona Tukiaisen tolppalaukausta. Pikkuhiljaa myös NJS pääsi peliin mukaan ja onnistui kerran murtamaan Kontu-puolustuksen, mutta Toni Ryynänen maalilla selvitti vastustajan läpiajon. Ensimmäisellä jaksolla ei maalipaikoilla juhlittu, isännät pääsivät neljästi kokeilemaan maalia laukauksillaan, mutta vedot suuntautuivat Markus Tukiaisen vetoa lukuun ottamatta joko yli tai ohi vieraiden maalin. NJS:lla ei myöskään tilanteita läpiajonsa lisäksi juuri ollut, muutama erikoistilanne, jotka eivät tuottaneet tulosta.

Toisen jakson alku oli sitten pelillisesti vierailijoiden, jos oli ensimmäisen alku isäntien. Mutta mitään isompaa ei NJS luonut, joten peli tasaantui ja n. 55 minuutin kohdalla Markus Tukiainen pelaa Miro Ojasen yksin läpi, mutta vieraiden maalivahdin vastaantulo pitää lukemat nollilla. Maalipaikoilla ei edelleenkään juhlittu, muutaman kerran NJS hätyytteli Kontu-puolustusta, joka kuitenkin kesti. 70 minuutin kohdalla hyökkäyspään sivurajaheiton jälkeen Joona Tukiainen pujahtaa päätyviivaa pitkin läpi ja löytää maalin edestä serkkupoikansa Markuksen. Markuksen laukaus tolppaan ja siitä pallo takaisin Markukselle ja toisella yrittämällä maaliin. Vai olikohan se sittenkin vain seinäsyöttö itselle tolpasta ? Isännät kuitenkin johtoon ja loppua kohti selvemmin puolustuskannalle. Mutta muutamaa tilannetta lukuun ottamatta NJS ei lopun hallinnastaan huolimatta juurikaan kunnon paikkoja saa ja tiiviisti ja uhrautuvasti puolustanut Kontu-ryhmä pitää nollat omissa ja ottaa kolme pistettä.

Peli ei sinällään mitään parasta isänniltä ollut ja loppulukemat olisivat pelitapahtumien valossa voineet olla juuri näin tai tasan tai jopa maalin peli vieraille. Nyt kuitenkin Kontu sen maalin teki kuuluisassa maalin pelissä ja täten piti pisteet Kontulassa. Hieno ryhdistäytyminen kahden pahan tappion jälkeen osoitti joukkueelta luonnetta tällä kertaa ja asetelmat sarjataulukossa näyttävät taas valoisammilta Kontun noustessa sarjakakkoseksi.