A-junnuille kirvelevä tappio

14.6.2017

A-junnujen kevätkierroksen seitsemäs ottelu pelattiin sunnuntaina Lahdessa maineikasta Kuusysiä vastaan. Kontu pääsi lähtemään otteluun mainioista lähtökohdista eli sijalta kaksi.

Ottelun alku lähtikin käyntiin erittäin lupaavasti vierailevilta kontulalaisilta. Ensimmäiseen varttiin luotiin neljä maukasta tonttia, joista näyttävimmän Rike Hellannon vedon Kyykän veskari poimi takayläkulmasta. Alun vartin jälkeen peli kuitenkin tasaantui ja molemmilla oli hetkensä. Kyykän pahimmat uhkailut Kontu-maalille kuitenkin Toni Ryynänen selvitti, toki hyvin puolustaneen topparikaksikon Moren & Lamminpää avustuksella. Vaarallisimmat vierailut taasen Kyykän maalille aiheuttivat Joona Tukiaisen murtautuminen boxiin ja sijoitus takakulmasta ohi sekä Miro Ojasen laukaus etusivuverkkoon. Tauolle kuitenkin tilanteessa 0-0.

Toisen jakson alku oli toisinto ensimmäisestä. Kontu tuli ärhäkkäästi ja sai maalipaikkoja. Paras paikka siunaantui ensimmäistä kertaa A:n avauksessa olleelle nuorelle C-ikäiselle Jonathan Muzingalle. Joonan tarjoilusta ”Jojon” sijoitus vain hieman takakulmasta ohi. Noin kymppi pelattu toista jaksoa, kun Kyykkä ottaakin otteen täysin itselleen. Seuraa iso määrä huonoja syöttöjä, huolimattomia purkuja, malttamatonta pelaamista ja jähmeähköä liikettä Kontulan pojilta. Tämän seurauksena Kyykkä luo painetta Kontu-maalille, mutta Toni ja Kontu puolustus selviävät. 25 minuuttia pelattu, kun tapahtuu paha pallonmenetys keskialueella ja Kyykkä kontraa nopean vastahyökkäyksen, jonka seurauksena rakentavat maalin eteen ylivoiman ja siitäpä on helppo siirtää pallo lähes tyhjään maaliin. 1-0 isännille ja heidän pahin rynnistyksensä alkaa laantumaan. Isännät kuitenkin kestävät lopun Kontu painostuksen, Kontun hukatessa muutaman maukkaan maalipaikan ja toki matkaan mahtui myös Kyykän veskarin urheiluruutu kamaa oleva venytys Nikita Pimenovin puskuun. Jo maaliin menossa olleeseen palloon yhden käden venytys ja pallo putoaakin vain maalin katolle. Aivan lisäajalla vielä Kyykän alakerta nukahtaa Kontun kulmapotkussa ja päästään yrittämään tasoitusta, mutta tällä kertaa ei vain maistu. Pisteet siis jäävät Lahteen 1-0 lukemin.

Harmillinen tappio pelissä, jossa olisi voinut olla tarjolla enemmänkin. Taas kerran kuuluisa maalin ottelu, joka tällä kertaa ei kääntynyt Kontulle. Pelillisesti kuitenkin ihan ok esitys, vain toisen jakson n. 20 minuutin otanta meni merkinnällä miinusmerkkinen, mutta siitäkin on rehdisti annettava kreditit Kyykälle, joka tuli tuon ajanjakson vahvasti. Toinen parannettava asia tietysti on maalinteko, nyt oli riittävästi paikkoja tehdä vähintään se yksi, mutta kun ei maistunut niin kyllähän se toinen sitten makean suuhunsa nappaa.

Tähän väliin tulee pieni ottelutauko ”mielenkiintoisesti ” rakennetun otteluohjelman takia, mutta ehditäänpä punoa juonia paluussa voittojen tielle. Seuraava koitos A-junnuilla on vasta la 1.7 Kontulan nurmella, kun vastaan asettuu Atlantis.