A-junnut tasuriin syyskierroksen startissa

31.7.2017

A-junnujen 1-divarin syyskierroksen startti oli Kontulla Lahden maineikkaassa Kisapuistossa Kuusysiä vastaan. Kevätkierroksella Kyykkä oli parempi 1-0, joten tiedossa oli haastava vieraspeli.

Ottelun ensimmäinen jakso mentiin täysin isäntä Kuusysin heiluttaessa tahtipuikkoa. Isännät pianoivat peliä Jari Litmasen patsaan puoleiseen päätyyn ja Kontun maalissa Toni Ryynänen sai hikoilla muutenkin kuin lämpimän sään takia. Isännillä oli lukuisia tontteja, mutta Toni veti pidemmän korren esittäen muutaman Game Saverinkin. Kontun harvoista hyökkäyksistä eniten päänvaivaa Kyykkä-molarille aiheutti Markus Tukiaisen sijoitus alakulmaan, mutta hieno venytys veskarilta ja tuloksena vain kulmapotku. Puolen tunnin pelin jälkeen Kuusysi sitten sen avausosuman teki. Kulmapotku jatkettiin takatolpalle ja sieltä se survottiin verkon perukoille. Vähintäänkin ansaittu johto isännille. Tämän jälkeen vielä muutama tontti Kuusysillä, joista parhaimmillaan kolisuteltiin maalitolppaa ja Konnulla jakson lopussa vain Max Matalamäen ohilaukaus. Tauolle isäntien johdossa 1-0, maalipaikat Kuusysille ensimmäisellä jaksolla 9-2. Kuusysi vei ja Kontu vikisi, lukemat kiitos Tonin onneksi vain 1-0 ja paljon pohdittavaa tauolle.

Tauolla pientä viilausta pelisysteemiin ja pelipaikkoihin sekä ennen kaikkea asenteen kaivamista esille. Ja kentälle tulikin eri-ilmeinen Kontu ja Jari Litmasen patsas sai seurata myös toisen jakson peliä käytännössä yhteen maaliin. Heti ensimmäiseen viiteen minuuttiin Kontu luo kolme maukasta paikkaa, Nikita Pimenov ja Joona Tukiainen kokeilevat vuorollaan todeten myös isäntien veskarin olevan vireessä ja Markus Tukiainen sijoittaa pallon yli maalin. Ote nyt täysin vierailevilla Kontulan pojilla. Painostus jatkuu ja tontteja luodaan, parhaimmat ehkä Jonathan Muzingan laukaus hienosti pelatun hyökkäyksen päätteeksi, jonka isäntä molari selvittää kuitenkin jalalla ja Joona Tukiaisen vasurin piiska, mutta senkin kurottaa kulmaksi hyvässä vireessä oleva isäntäveskari. Kertaalleen kesken Kontu-painostuksen isännät iskevät vastahyökkäykseen ja Tonin valppautta taas vaaditaan ja läpiajo jääkin Tonin näppeihin.

Aika kuluu, painetta ja paikkoja on Kuusysi päädyssä, mutta maali uupuu. Lopulta kuitenkin pelin 89 minuutilla Joona antaa sivuvaparin, joka kulkeutuu veskarin nyrkeistä Nikitalle ja tämän vasurin volley helähtää verkon perukoille. Vähintäänkin ansaittu tasoitus toisen jakson tapahtumiin nähden. Odotellaanko loppuvihellystä vai mitä ? Kontu ottaa heti aloituksen jälkeen otteen edelleen itselleen ja painaa pelin Kuusysin päätyyn. 91 mittarissa Kontun kulma. Joonan antamaan kulmaan ajoittaa juoksunsa liki täydellisesti Alem Sallinen ja pusku kimpoaa yläriman kautta yli. Seurauksena vain maalipotku isännille. Mutta kun pallo palautuu kentälle, tulee Kontu uudestaan saaden vielä kulmapotkun. Isännät selvittävät ensimmäisen kulman uudeksi kulmaksi. Tuomari jo katselee kelloa kun 93 minuuttia ja rapiat pelikellossa. Joonan antama kulma putoaa takatolpalle Miro Ojaselle ja maalivahtikin jo ulkona ja edessä ammottaa tyhjä maali. Miron vasurin veto ja innokkaimmat ehtivät nostaa jo kätensä pystyyn, mutta jostain ilmestyy Lahtelais-puolustajan jalka liukumalla maaliviivalle ja vielä uusi kulma. Kun tämäkään kulma ei tuota tulosta on loppuvihellyksen aika.

Loppulukemat 1-1 ja toisen jakson maalipaikat Kontulle 9-1. Illan sankareita olivat molempien joukkueiden maalivahdit, hienoja torjuntoja molemmilta paljon. Loppulukemat varmastikin kaikkinensa päivän tapahtumiin nähden oikeutetut, mutta eivät välttämättä tyydytä kumpaakaan joukkuetta. Isännillä oli paikkansa taputella peli jo ensimmäisellä jaksolla ja taas Kontulla niin paljon paikkoja lisäajan hässäköineen tehdä useampikin kuin yksi maali.

Syyskierros siis avattu tasurilla ja seuraava koitos A:n divarissa Kontulla sunnuntaina 6.8 Kontulan nurmella vastassa NJS.