A-junnuille kotitappio

21.8.2017

Viikonlopun Kontu-päivien ensimmäiseen päivään osui myös a-nuorten divariottelu Kontu-HJK. Keväällä Kontua ryöpyttänyt klubi lähti otteluun ennakkosuosikkina.

Pelin ensimmäiset minuutit eivät oikeastaan mitään kerrottavaa tarjonneet. Ottelun ensimmäinen kunnon hyökkäys nähtiin pelin kahdeksannella minuutilla. Kontulan kannalta harmillisesti sen loi HJK ja vieläpä tehokkaasti. Nopea murto laitaan, josta keskitys maalille ja klubi-kärki ohjaa yhdellä kosketuksella pallon maaliin ja vierailijat 0-1 johtoon. Maalin jälkeen HJK sai otetta pelistä, mutta huipputonteille sekään ei päässyt. Kuitenkin reilun 20 minuutin pelin jälkeen HJK saa käännettyä hyökkäyksen omalta alueeltaan. Kontu-pakilla on paikka katkaista irtopallo jo hyökkäysalueella, mutta pehmeä tilanteeseen meno antaa klubille mahdollisuuden kääntää hyökkäys, joka lopulta päätyy kulmapotkuksi. Ja kulmapotkussa sitten isännät löysäilevät taas. Matala pallo etualueelle tavoittaa / osuu paikoillaan seisovan Hjk-pelaajan ja tämän pään kautta pallo maaliin ja lukemat 0-2. Ote edelleen vierailijoilla ja Kontu ei juurikaan pääse uhkaamaan vieraita omilla hyökkäyksillään. Puoliajalle lukemissa 0-2 ja etenkin klubin pelin avaaminen tuotti tuskaa isännille.

 

Toiselle jaksolle tuli kuitenkin Kontu hyvällä ilmeellä. Prässipeliä saatiin kuntoon ja vieraiden pelin avaus tyrehtyi kerta toisensa jälkeen. Mutta vaikka Kontu otetta pelistä ottikin niin ihan viimeiselle sektorille ei päästy uhkaamaan. Varsinaisia maalipaikkoja ei tullut, erikoistilanteita kyllä saatiin tai sitten juuri ennen vastustajan boxia tehtiin väärä valinta. Tietynlainen ote kuitenkin Kontulla, mutta reilu vartti ennen loppua Hjk tyrehdytti Konnun kirin ennen kuin se toden teolla ehti alkamaankaan. Kaukolaukaus sujahtaa Konnun maaliin ja numerot 0-3 ja jonkinmoinen henkinen selkärangan napsahdus. Kosmeettinen 0-4 maali vielä klubille neljä minuuttia edellisestä. Näihin numeroihin peli sitten päätettiin.

 

Taululle siis lukemat 0-4. Kertovatko ne koko totuuden, siitä voi olla monta mieltä. Konnulta heikko ensimmäinen jakso, jota Hjk hallitsi selkeästi ja ansaitsi taukojohtonsa. Toinen jakso kuitenkin kotijoukkueelta varsin pirteää taistelua, mutta toisen jakson tapahtumiin nähden Hjk kävi kuittaamassa pari uunia kohtuu tehokkaasti. Parempi joukkue voitti, mutta ehkäpä turhan karkein numeroin…

 

Seuraavan kerran a-junnut tulessa su 27.8 Järvenpäässä paikallisen palloseuran vieraana.