A-junnut kotivoittoon

5.9.2017

A-nuorten divarin syyskierroksen kuudennessa pelissä Kontu sai vastaansa kevään päätteeksi divariin nousseen NuPS/L-U yj:n Nummelasta. Kontulla alla maukas vierasvoitto Järvenpäässä, kun taas Nummelan pistepussi ei ollut karttunut sitten syksyn avauskierroksen.

Heti pelin alkuun NuPS järjesti itselleen loistopaikan, mutta Kontun maalissa Toni Ryynänen oli hereillä ja selvitti vierailijoiden läpiajon. Tämän jälkeen olikin hereillä sitten myös koko muu Kontu-ryhmä ja isännät ottivat kuskin paikan pelissä. Paikkoja luotiin riittävästi ja kolmesti myös maalinteossa onnistuttiin. Ensin pelin yhdeksännellä minuutilla Eetu Moren puhkaisee vastustajan linjan pitkällä syötöllään ja lähettää Joona Tukiaisen murtautumaan laidalta. Joonan passi maalin eteen Nikita Pimenoville, jolla on helppo työ siirtää pallo pömpeliin ja kotijoukkue 1-0 johtoon. Vartin kohdalla Jonathan ”Jojo” Muzinga vie prässinsä loppuun asti ja riistää pallon maalivahdilta ja laittaa sen tyhjiin, 2-0. Kolmas maali saa syntynsä 25 minuutilla, kun Jojo antaa pallon Joonalle laitaan ja Joona murtautuu boxiin ja sijoitus pienen kimmokkeen kautta tolpan juureen. Useampaankin maaliin oli eväät olemassa, mutta aika selkeää dominointia ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta. Jakson viimeisellä minuutilla hieman tötöillään omassa päässä ja Nummela pääsee yrittämään kavennusta, mutta Toni on edelleen hereillä. Puoliajalle lukemissa 3-0.

Toisen jakson alku meni edelleen kotijoukkueen merkeissä. Oli paikat naulata peli ja katkaista vieraiden selkäranka lopullisesti. Kuitenkaan sitä neljättä osumaa ei tullut ja viimeisen puolituntisen aikana Nummelakin pääsi peliin mukaan. Tonikin joutui torjuntatehtäviin tuon puolituntisen aikana ja hyvin hommansa hoitikin. Toki Kontukin olisi voinut lisätä johtoaan, mutta hieman valjuksi viimeinen kolmekymppinen isänniltä meni. Varsinaista hätää ei kuitenkaan ollut, eikä voittajasta epäselvyyttä. Loppulukemat Kontulle 3-0. Ensimmäisen jakson ok esitys muuttui pelin vanhetessa enemmän tai vähemmän pelailuksi, mutta toisaalta voitto ja jaossa olleet kolme sarjapistettä kuitenkin tulivat, enempäähän ei ollut jaossakaan.

Kahden peräkkäisen voitetun ottelun jälkeen a:n divarissa tulee parin viikon tauko, joten Kontu on tulilla seuraavan kerran vasta perjantaina 15.9, kun Rinttarin kotinurmelle vastaan astelee VJS. Ottelu alkaa pe 15.9 klo 17:45.