A-junnujen kausi päätökseen

7.10.2017

A-junnujen viimeinen divaripeli pelattiin viime viikonloppuna ja kyseessähän oli paikallisottelu Vuosaaren Viikinkejä vastaan.

Konnulla sarjapaikka oli selvä ja samoin Viikkareilla SM-karsintoihin meno. Peleissä on kuitenkin aina panosta, kun pisteitä jaossa ja lisäksi keväällä Kontun kaappaama Itä-Helsingin valtikka oli tarjolla.

Ottelun alku näytti, että molempia herruus kiinnostaa. Pelin toisella minuutilla Rasmus Ruismäki esittää pelin ensimmäisen taklauksen, mutta tovin myöhästyneenä. Pienen empimisen jälkeen päätuomari Juselius muistaa Rasmusta keltaisella. Peli jatkuu tasaisena vääntönä. Reilun vartin jälkeen Kontu kehittelee laidasta hyökkäyksen ja pallo ajautuu Rasmukselle parinkymmenen metrin päähän maalista. Rasmus hakee jalkaa auki ensin oikealta puolelta ja sitten vasemmalta, mutta hyvin tilanteen puolustanut Viikkari-pelaaja saa pallon riistettyä. Rasmus yrittää välitöntä riistoa takaisin, mutta osuu vastustajaan. Ei iso rike, mutta tuomari Juselius ilmeisesti katsoo tilanteen taktiseksi rikkeeksi ja päättää näyttää ottelun linjan. 16 min takana ja Rasmus toisella keltaisella suihkuun. Pelin jatkuttua Viikkarit saa ensimmäisen kerran pallon kunnolla Kontun boxiin. Ja tämäkin kerta vaikutti sinisten lasien läpi katsottuna vahvasti paitsiolta. Pallo kuitenkin päätyviivan tuntumaan Viikkari-pelaajalle, joka kääntää sen keskelle. Tämä saadaan kuitenkin vielä poikki, mutta purku on huolimaton ja pallo ajautuu boxissa toisella Viikkarille, joka kääntää poikittain ja siitä vierustoveri siirtää vieraat 0-1 johtoon. No joku sanoi, että tilanne käynnistyi paitsiosta, kuitenkin huolellinen purku olisi jatkon estänyt. Maalin jälkeen Kontu pelaa alivoimalla tiiviistä puolustuspeliä ja iskee vaarallisesti laitojen kautta vastaan. Paras tontti on Markus Tukiaisella, joka ohjaa pallon lähietäisyydeltä hieman yli. Viikkareiden miehistö ylivoima ei ensimmäisellä jaksolla näy ja vieraat eivät Kontu-päätyä uhkaa, mutta Kontu aiheuttaa alivoimallakin pari kertaa harmia. Tuomari Juseliuksen valitsema linja näkyy muutamissa tilanteissa. Kontu kääntää nopeaa vastahyökkäystä, taktinen rike – ei lappua. Viikkari pelaa liukuu nappulat edellä polven korkeudella – ei lappua. Lappu saadaan nostettua myös Vuosaarelaisille, kun Joona Tukiaista yritetään ”sukittaa” puhtaassa vahingoittamisyrityksessä. Niin, mikä se linja Juseliuksella siis oli ? Sen voi nähdä hänen päälaeltaan, linjaa ei siis ollut. Puoliajalle kuitenkin lukemissa 0-1.

Toiselle jaksolle Viikkarit tuli vahvasti. Pelin hallinta oli ylivoimalla heillä selkeästi ensimmäiset reilu 10 minuuttia. Konnun kestettyä Viikkareiden rynnistyksen, näytti siltä, että isännät saavat pelinsä alivoimallakin taas ensimmäisen jakson muottiin. Mutta tovi pelin tasaantumisen jälkeen siirtyy Viikingit 0-2 johtoon. Maali on hieno, kova ja tarkka syöttö Kontun linjan edustaan ja siitä nopea kääntö selustaan ja pelaaja läpi. Vielä päälle varma viimeistely. 63 min ja siis 0-2. Ja hetki tästä, 67 min, niin Kontu puolustaa löysästi boxissaan. Keskitys sinne ja kahden Kontu-pelurin jalan ojentelua ja pallo keskeltä maaliin 0-3. Loppu pelailtiin pois molemmilla joukkueilla ollen muutama tontti lisäosumiin. Loppulukemat kuitenkin 0-3 ja Viikkareille sarjavoitto ja Kontulle viides sija.

Onnittelu Viikkareille sarjavoitosta ja SM-karsintapaikasta. Sarjataulukko kertoo totuuden ja hienon syyskierroksen pelannut Viikarit oli siis paras. Mutta kyllä Kontunkin kausi oli plus-merkkinen, vaikka kevään neljäs sija vaihtuikin syksyn viidenteen. Seuralla on kuitenkin valmis divaripaikka A-nuorissa ja sekään ei ole Kontussa ihan jokavuotista herkkua ollut. Kiitos kaudesta kaikille mukana olleille !