TiPS vei pisteet sarja-avauksessa

23.4.2018

Kontun sarja-avaus Tikkurilassa viime perjantaina ei sujunut ollenkaan toivotulla tavalla. Kotijoukkue TiPS oli ottelussa parempi ja kuittasi kolme sarjapistettä laariinsa heikosti esiintyneen vierasjoukkueen kustannuksella.

TiPS- Kontu 3-1 (1-0)

TiPS otti heti alkuminuuteista lähtien pelin ohjat haltuunsa ja hallinta oli suht selkeästi kotijoukkueella koko ensimmäisen jakson. Eivät isännätkään silti maalipaikoilla juuri juhlineet, mutta kertaalleen onnistuivat kuitenkin pelivälineen vieraspömpeliin toimittamaan.

27.peliminuutilla Visar Tahiri karkasi oikealta reunalta läpiajoon ja viimeisteli varmasti ohi Christos Zavrosin 1-0 johtolukemat. Maali kuvasi oikeastaan aika hyvin koko Kontun ensimmäistä puoliaikaa kaikessa karuudessaan. Pelin avaaminen tuotti Kontulle isoa tuskaa läpi jakson, eikä tätä tuskaa ainakaan helpottanut keskikenttäpelaajien hirvittävä harhasyöttöjen määrä sekä pisteeksi iin päälle koko joukkueen flegu peli-ilme ekalla nelivitosella. 

Toiselle puoliajalle tultaessa Kontu vaihtoi hivenen pelaajaryhmitystään ja saikin hieman paremmin pelin juonesta kiinni. Vähän reilu viisi minuuttia oli jaksoa pelattu, kun Markus Venäläisen syöttö löytää Joni Häppölän toppareiden välisestä "tyhjästä aukosta", hallittu eka tatsi rinnalla ja perään hieno viimeistely "Häpiltä" 1-1.

Hokkus pokkus, Kontu oli tullut peliin mukaan kuin varkain, mutta tätä lämmintä onnen tunnetta ei kestänyt vierasleirissä kuin nelisen minuuttia. Kotijoukkue puhkoi nimittäin Kontun puolustuksen kuin sen kuuluisan risuaidan ja Waltteri Koivunen sai kunnian iskeä kotijoukkueen takaisin pelissä kuskinpaikalle 2-1.

Maalien jälkeen pelitapahtumat pysyivät pitkään suht tasaisina, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava että 3-1 osuma oli lähenpänä kuin 2-2 tasoitus.

Loppuminuuteilla sitten (87 min) Markus Eklundin osuma sitten paketoi pelin lopullisesti ja näin lehtereille saapunut runsaslukuinen kotiyleisö sai nähdä haluamansa eli kotijoukkue TiPSin voiton kauden avauspelissä. Kontu sen sijaan lähti kohti Itä-Helsinkiä kallella kypärin, heikko peliesitys veti ihan syystäkin ilmeet vakaviksi vierasleirissä.

Kontu: Christos Zavros- Jan Ramstedt, Joni Palomäki (87. Miro Marin), Sakari Rantala, Roope Rahikka (51. Rasmus Ruismäki)- Aapo Kujasalo, Clinton, Markus Venäläinen (84. Ville Oksa), Nico Lindroos (63. Leevi Miskala)- Jonathan Muzinga (46. Benjamin Urgens), Joni Häppölä

Yleisöä: 246

Maalit: 27.min Visar Tahiri 1-0, 51.min Joni Häppölä 1-1, 55.min Waltteri Koivunen 2-1 ja 87.min Markus Eklund 3-1.