Kuplahalli purettiin sutjakkaasti talkoovoimin

24.4.2018

Kuplahallin osat käärittiin isolla joukolla säilytyskuntoon odottamaan seuraavaa talvea.
Kuplahallin osat käärittiin isolla joukolla säilytyskuntoon odottamaan seuraavaa talvea.
Olli Venelampi on tyytyväinen. Talkooporukkaa oli sopivasti paikalla ja muutenkin seuran tulevaisuus näyttää hyvältä.
Olli Venelampi on tyytyväinen. Talkooporukkaa oli sopivasti paikalla ja muutenkin seuran tulevaisuus näyttää hyvältä.

Seurassa kesäkausi alkoi virallisesti sunnuntaina, kun talkoojoukko purki ja paketoi Jakomäen hallin

FC Kontun puheenjohtaja Olli Venelampi katseli tyytyväisenä kuplahallikääröjä Jakomäessä sunnuntaina 22.4.2018 klo 16 aikoihin. Kuplahallin purku klo 12 lähtien oli sujunut normaalin sutjakkaasti ja talkooväkeä oli sopivasti. Jäljellä oli vielä muutamien tavaroiden varastoon laitto.  Kentällä odottivat tosin vielä traktorikuljetusta kesäsäilöön hallin osat pitkinä pötkylöinä.

Kuplahalli on seuralle tärkeä talviharjoittelupaikka. ”Ei onnistuisi enää takavuosien tapaan, että talvella aurataan lumesta vapaa kenttä ja siellä pelattaisiin”, sanoo FC Kontun puheenjohtaja 15 vuotta seurassa toiminut Olli Venelampi.

Yli 50 joukkuetta

Jalkapalloseura FC Kontu on vahvassa myötätuulessa. ”Kaikkiaan kesän sarjoissa pelaa yli 50 joukkuetta. Samassa ikäluokkajoukkueessa saattaa olla neljäkin

peliryhmää. Ja ilahduttavaa on myös se, että nuoret aikuiset parikymppiset miehet ovat innostuneet pelailemaan kuntoilun merkeissä”, sanoo Olli Venelampi. ”Tänä vuonna on aloittanut kaksi joukkuetta, joissa pelaa parikymmentävuotta sitten meillä ja naapuriseuroissa aloittaneita junioreita.”

FC Kontun vuosibudjetti on miljoonan euron luokkaa. ”Seura on velaton. Suurin osa tarvittavista rahoista tulee pelaajamaksuina. Helsingin kaupunki tukee kylläkin monella tavalla myös toimintaamme. Arvostamme sitä.” Seuralla on viisi palkattua kokopäiväistä toimihenkilöä. Suurin osa valmentajista on vapaaehtoisia saaden vain joitakin kulukorvauksia.

Sauvosta Helsinkiin

Miten Olli Venelammen tie Kontun puheenjohtajaksi on kulkenut? ”Olen syntynyt Turun lähellä Sauvossa. Kun tulin opiskelemaan ja töihin Helsinkiin, hakeuduin jalkapallon pariin Kontuun, kun poikani pelasi jalkapalloa. Siitä se minun urani alkoi, ensin joukkueen rahastonhoitajana ja nyt sitten seuran puheenjohtajana.”

”Poikani lopetti jalkapalloilun jo varhain. Musiikki voitti, mutta minä jäin. Seurassa tapaa koko ajan uusia ihmisiä ja monien kanssa on syntynyt pitkäaikaisiin tuttavuuksia. Tämä on kuin kotiinsa tulisi.”

Venelampi odottaa kesästä 2018 vilkasta. Vesalan ja Kurkimäen tekonurmikentät on runsaassa treenikäytössä. Joukkueilla on myös pelejä eri puolilla pääkaupunkiseutua. Vaikka pelin voitto tuntuu tietysti aina makealta, se ei kuitenkaan olen kaikista tärkein asia. Tärkein asia on, että sekä joukkue että jokainen pelaaja kokee kehittyvänsä. Ja että yhdessä nautitaan pelaamisesta.

Vähämerkityksellinen ei myöskään ole se, että joukkueissa pelaa monia maahanmuuttajien lapsia. Parasta mahdollista kotouttamista. Ja kun vanhemmat kannustavat pelaajiaan, mahdolliset kieliongelmatkin kummasti häviävät.

Kuvat ja teksti: Risto Kauppinen