FC Kontun C-pojat leireilivät syyslomalla Portugalin Troiassa

25.10.2019
Vuosi sitten joukkue osallistui turnaukseen Espanjassa. Tänä vuonna päätettiin lähteä leirille, jotta kaikilla halukkailla oli mahdollisuus lähteä mukaan.  Saapuessamme Lissaboniin kävimme tutustumassa Benfican stadioniin, jonka jälkeen jatkoimme kohti Troiaa ja ensimmäisiä treenejä.

Olosuhteen leirillä olivat todella loistavat. Joukkueella oli yksin käytössään kaksi täysimittaista luonnonnurmikenttää huoltorakennuksineen. Pukuhuoneesta löytyi mm kylmä- ja lämpöallas, hierontapöytä sekä jokaiselle pelaajalle oma paikka. Sää suosi lähes koko reissun ajan. Lämpöä oli yli 20 astetta ja aurinko paistoi yhtä päivää lukuun ottamatta. Eli aivan loistava treenikeli.

Valmennuksen näkökulmasta oli huippua, kun loistavien olosuhteiden lisäksi paikalta löytyivät kaikki tarvittavat liiveistä ja tötsistä tikkaisiin ja kuntopalloihin. Leirillä oli mukana muutama kuntoutuja ja heillekin saatiin vedettyä loistavia oheistreenejä, kun välineistö oli kunnossa.

Leiri päättyi treenipeliin Victoria FC:tä vastaan. Portugalilaiset hallitsivat ottelua näennäisesti ensimmäisen jakson, mutta FC Kontu puolusti aktiivisesti joukkueena. Toisella jaksolla pallonhallinta tasaantui vaikkakin pieni hallinta oli isännillä. FC Kontu kuitenkin iski hienosti vastahyökkäyksillä ja peli päättyi tasalukemiin 2-2. Tämä oli hyvä tulos seitsemän pidetyn treenin jälkeen (2 treeniä päivässä).

Joukkue vietti vapaa-aikaansa neljän tähden hotellissa, josta löytyi palautumista varten ulko- ja sisäuima-allas. Ranta löytyi ihan vierestä, joten Atlantissakin tuli uitua ja muutenkin pelaajat viihtyivät rannalla. Ruoka seisovasta pöydästä oli erittäin hyvää ja monipuolista. Näin kun olimme reissussa sesongin ulkopuolella, oli kaikin puolin rauhallista ja hiljaista. Mihinkään ei tarvinnut koskaan jonottaa. Tämä sopi pelaajille ja toimihenkilöille enemmän kuin hyvin. Kotiin saapui väsyneitä ja onnellisia reissulaisia. 

Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa kautta ja uutta reissua suunnitellen.