FC Kontu osallistui 14 joukkueen voimin historialliseen 45 krt järjestettävään Helsinki Cuppiin

19.7.2020

Seuramme osallistuneet ikäluokat olivat T2010-2011, P2012, P2010, P2009, P2008, P2007 ja P2006. Valmennuspäällikkönä oli mahtava nähdä läpi leikkaus seuramme pelaamisesta ja itse pidän paljon lyhyistä peliajoista, jolloin pelin intensiteetti on korkea ja jokainen maali on erittäin tärkeä. Meiltä pääsikin P2010 ikäluokassa yksi joukkue jatkoon lohkosta yltäen lopulta 32 parhaan joukkoon, P2007 ikäluokasta yksi joukkue kahdeksan parhaan joukkueen, P2006 ikäluokasta kaksi joukkuetta 12 parhaan joukkoon ja T10-11 ikäluokasta yksi joukkue ylsi hienosti pronssille!

Alla on ikäluokkien omia uutisia turnauksen ajalta.

T2010-2011 Vastuuvalmentajan Susanna Pitko kertoo: T10-11 osallistuivat kahdella peliryhmällä kesän Hesa cupiin. Siniset pelasivat 8v8 pelejä 2010 syntyneiden sarjassa ja valkoiset 5v5 pelit 2011 syntyneiden sarjassa.

Siniset onnistuivat selvittämään tiensä alkulohkostaan A-finaaleihin mikä oli jo hieno suoritus. Puolivälierä MPS:aa vastaan oli ehkä koko turnauksen vahvinta tekemistä kaikesta aamun jännityksestä huolimatta, tytöt pelasivat hienosti yhteen, moni pelaaja nosti tasoaan, kaikki taistelivat jokaisen tilanteen loppuun saakka eikä vastustaja juurikaan päässyt vaarallisille maalipaikoille. Meidän onnistuessa maalinteossa pariin otteeseen, lopputuloksena oli 2-0 voitto ja paikka neljän parhaan joukossa. Välierässä I-HK oli selkeästi paremmalla jalalla liikkeellä ja ihan ei saatu samaa taisteluvaihdetta päälle, kun vastustaja siirtyi johtoasemaan ekan puoliajan lopussa. Vaikka kuinka yritettiin emme päässeet kunnolla maalipaikoille ja näin ollen vastustaja vei välierän 0-1 ja meidän oli tyytyminen pronssimitaleihin. Kuitenkin kaiken kaikkiaan kokonaisuudessaan aivan huikea turnaus tytöiltä, upeita suorituksia, tasonnostoa, taistelutahtoa, joukkuehenkeä, onnistumisia ja epäonnistumisia. Suuria tunteita, mutta sitähän jalkapallo on. Olen niin ylpeä näistä tytöistä ja tästä joukkueesta. Tänä vuonna rahkeet riittivät tähän pisteeseen, toivottavasti välierän tappio jätti pienen nälän ja voitontahdon itämään, mikä näkyy treenaamisessa ja jonain vuonna olemme finaalissa taistelemassa koko turnauksen voitosta.

Valkoisten turnaus oli tasaista vääntöä pelistä toiseen. 5v5 sarjassa ei vielä ole jatkopelejä, joten tytöt pelasivat kaksi peliä kolmena päivänä. Vastustajien tasot vaihtelivat suuresti yhdistetyssä elite/yleissarjassa, joten lopputuloksena oli helppoja voittoja, tiukkoja voittoja, niukkoja tappioita ja yksi vähän suurempikin tappio. Kaikesta huolimatta jokainen pelaaja onnistui turnauksen aikana nostamaan tasoaan, kentillä nähtiin paljon onnistuneita ohituksia, syöttöjä, joukkuepeliä, upeita avauksia ja monia muita hyviä positiivisia suorituksia mitkä kertovat, että eteenpäin on menty. Ensi vuonna kaikki pelaavatkin jo sijoituksista.

P2010 vastuuvalmentajan Niklas Mutrun ajatuksia: Turnaus oli pelillisesti onnistunut, ensimmäisen tiukan matsin (0-1 tappio hjk munkka siniselle) alkulohkosta voitettiin aika tyylipuhtaasti a-finaaleihin maalierolla 24-5. Ensimmäisen jatkokierroksen (EBK) 5-1 voitto oli pelillisesti kauden paras eikä vastustajalla ollut yhtään kontrolloitua hyökkäystä, yhden tekivät pilkulta ensimmäisestä hyökkäyksestä heti aloituksen jälkeen rikkeeseen johtaneesta tilanteesta. Sitten tuli finaaliin tiensä lopulta raivannut KäPa/United, johon tie katkesi. Peli kehittyi peli peliltä parempaan suuntaan ja kokonaisuutena ehjä turnaus joukkueena. Harrastesarjassa pelannut valkoinen voitti kaikki ottelunsa, joista yksi oli murskavoitto selvästi heikompaa vastaan, loput suht tiukkoja pelejä. 101 jengin sarjasta 32 joukkoon on ihan kohtuu suoritus Siniseltä joukkueelta, toki tolla kierroksella oli vielä jengejä jotka ois pystytty haastamaan, mutta kaavio tarjoili nyt ylipääsemättömän esteen tällä kertaa. Futis on tällasta.

Harrastesarjassa pelannut valkoinen voitti kaikki ottelunsa, joista yksi oli murskavoitto selvästi heikompaa vastaan, loput suht tiukkoja pelejä.

P2007 vastuuvalmentajan Ismo Airion mietteitä: Vastuuvalmentajana olen todella tyytyväinen joukkueen saavutuksiin Helsinki cupissa. Itse tykkään juuri turnaus muodosta, jossa yleissarjassa lohkoja ei ole jaettu tasoittain, vaan jatko-ottelut vasta pelataan tasoittain. Meilläkin molemmille peliryhmille tuli helppoja vastuksia, mutta myös kovempia vastuksia kuin sarjapeleissä ja pojat pääsevät "näyttämään kyntensä" myös kovemmissa peleissä. Molemmat peliryhmät venyivätkin hienoihin peleihin niin vaadittaessa. Sininen peliryhmä saavutti parhaan sijoituksensa Helsinki cupissa sijoittuen kahdeksan parhaan joukkoon. Kolmessa viimeisessä pelissä vastassa oli ylemmillä sarjatasoilla pelaavia joukkueita ja ensimmäinen tappio koko turnauksessa tuli vasta sarjassa ykköstä johtavaa joukkuetta vastaan. Uskoisin, että kaikilla oli turnauksessa kivaa ja valmentajana olen todella ylpeä, siitä miten kaikki antoivat sen parhaan itsestään ja pelasivat nimenomaan joukkueen puolesta! Hienoa työtä niin yksilö- kuin joukkuetasollakin! Tästä on taas hyvä jatkaa sarjapeleihin.

P2006 vastuuvalmentaja Imran Qureshin mietteitä turnauksesta: Hesa cup P06 joukkueilta meni ihan hyvin. Molemmat, siniset ja valkoiset pääsivät ehkä vähän yllättäenkin A-finaaleihin ja koko turnauksen 12 parhaan joukkoon.

Sinisillä oli aika kova lohko, missä oli HJK/Sininen (joka voitti koko turnauksen yhtääkään maalia päästämättä), PK-35 ja I-HK, joista molemmat kakkosessa ja samassa sarjassa meidän kanssa ja vielä lopuksi Keika ja KP-75/TuPs YJ2 jotka olivat vähän alemmilta sarjoilta. Saldona lohkosta oli 4 voittoa ja 1 häviö. Häviö tuli hesacupin voittaneelle HJK:lle 3-0. Viimeisessä lohko pelissä PK-35 vastaan oli huikea panos, sillä tasapelillä tai voitolla oltiin A-finaaleissa ja heille kelpaisi vain voitto. Voitettiin peli 2-1 ja peli oli erittäin jännä ja tiukka.

Ensimmäisessä pudotuspelissä oli vastassa LePa ja voitolla oltaisiin päästy 8 parhaan joukkoon. Eka puoliaika oli ajoittain hyvää peliä ja luotiin pari avopaikkaa, missä meidän pojat laittoivat kerran ohi ja kerran päin veskaria. LePa pääsi yllättäen maalintekoon ja koko toinen puoliaika oli aika nihkeä eikä päästy LePan puolustuksen ohi ja näin ollen turnaus päättyi harmillisesti 1-0 tappioon. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä ja tasapainoinen turnaus sinisiltä vaikka mahdollisuudet enempään olisi myös. Toiseksi tuleminen alkulohkossa oli kova suoritus jo ja ehkä se söi hieman voimia pudotuspelistä.

Valkoisilta erinomainen turnaus, sillä varmaan kukaan ei osannut olettaa, että menisivät A-finaaleihin. Lohkossa oli vastassa Gnistan, HPS, MPS07, HJK West Keltainen ja PPJ Oranssi. Saldona oli vakuuttavat 3 voittoa ja pari tappiota, jotka riitti lohkossa toiseksi ja paikkaan A-finaaleihin. Pudotuspeleissä vastaan tuli SibboV ja he olivat selkeästi parempi joukkue ja voitti sen 3-0. Valkoisilla oli hieman heikko ensimmäinen puoliaika, jossa kaikki 3 maalia tuli. Toinen jakso oli parempaa taistelua, mutta hyökkäyspäähän ei saatu kunnollista otetta ja painetta.

Kaiken kaikkiaan P06 pojista voin olla ylpeä, sillä molempien sijoitus oli 9-12  ja molemmat ryhmät saivat hienoja voittoja ja onnistumisia. Tämä turnaus varmasti antaa lisää potkua meidän loppukauden sarjapelejä ajatellen. Turnaus toi myös paljon yksilö-, mutta myös joukkue kehityskohteita esiin. Turnaus osoitti myös, että parhaimmillaan voidaan haastaa kenet tahansa ja huonoimmillaan voidaan hävitä kenelle tahansa. Tämä tason ailahtelevaisuus pitää saada kuntoon, jotta voidaan napata tärkeitä sarjapisteitä kauden aikana.

P2009 vastuuvalmentajan Niklas Mutru kertoo: Ihan onnistunut turnaus, harrastesarjassa 2 voittoa, tasapeli ja 2 tappiota alkulohkossa. Joukkueella oli turnauksen ajan hyvä ja iloinen meininki. Pelillisesti jäi vielä  parannettavaa sekä yksilötaidon kehittämisetä. Mutta joukkueen pelaaminen kehittyi koko turnauksen aikana paljon ja tästä on hyvä jatkaa

P2012 vastuuvalmentaja Topi Leinosen ajatuksia: Turnaus oli kokonaisuudessaan onnistunut kokemus. Itse sain erinomaisen kuvan ikäluokkamme pelaamisesta ja osaamisesta. Turnauksessa sininen joukkue pelasi eliittisarjassa saaden tasaisia tuloksia ja myös oppien paljon kilpailemisesta. Valkoinen joukkue pelasi haastesarjassa näyttäen kehittymistä ja myös rohkeutta pelaamisessaan. Tuloksellisesti joukkueen taival oli haastava. Vihreä joukkue pelasi harrastesarjassa näyttäen erinomaista kehittymisestä turnauksen aikana ja voittaen usean pelin.

P2008 vastuuvalmentaja Niklas Mutru kertoo: Sinisellä joukkueella oli vaikea alkulohko, jossa kaikki muut ylemmän tason joukkueita ja aluksi kyyti oli kylmää. Peli kuitenkin kehittyi koko ajan ja lopulta saatiin ylemmän tason Jäps/utd haastettua todella vahvalla pelillä, vaikka tiukka 1-3 tappio tulikin. Viimeisestä alkulohkon pelistä otettiin lopulta 2-1 voitto HPS:ää vastaan ja C-finaaleissa ensimmäisessä pelissä voitettiin RaKe tiukassa pelissä. Seuraavalla kierroksella taival katkesi tiukkaan 1-2 tappioon FC Kirkkonummelle. Harrastesarjassa tuli tappio kaikissa peleissä, mutta jokainen peli oli tiukka ja peli kehittyi turnauksen aikana. Paljon onnistumisia henkilökohtaisella tasolla pelaajille, vaikkei palkintoa joukkueena saatukaan.