Niklas Mutru FC Kontun junioripäälliköksi

10.8.2020


FC Kontussa valmentajana toimiva Niklas Mutru on valittu FC Kontun junioripäälliköksi. Hän on aloittanut työt maanantaina 10.8.

Niklas on paljasjalkainen itähelsinkiläinen ja päätyi valmentajaksi poikansa aloittaessa harrastuksen 2015. Päätoimi oli tuolloin yritysmyynnin johto- ja kehittämistehtävissä, mutta ammattivalmentamisesta kasvoi pikkuhiljaa unelma ja lopulta tarjoutui mahdollisuus hypätä päätoimisesti jalkapallon maailmaan
HJK:n kaupunginosavastaavaksi. Kontuun hän siirtyi syksyllä 2019 vastaamaan P10- ja P12 – ikäluokista.

Junioripäällikön tehtävässä painopiste on lapsuusvaiheen toiminnan kokonaisvaltaisessa kehittämisessä, aina kerhotoiminnasta päiväkoti- ja kouluyhteistyöhön. Tähän yhdistyy nuorimman ikäluokan perustaminen sekä U6-U7 joukkueista vastaaminen, jotta futiskerhossa ilon ja riemun varjolla hankitut motoriset perusliikuntataidot saavat saumattoman jatkumon lajin perustaitojen oppimisen muodossa. U6-U7 - vaiheen aikana joukkue toimihenkilöineen saa perusteellisen koulutuksen ja perehdytyksen, jotta jokainen lapsi saa parhaat mahdolliset eväät matkalle liikunnan ja jalkapallon saloihin.

Valmentajana Niklas jatkaa kaudella 2020-2021 yhden 8v8-ikäluokan vastuuvalmentajana sekä hyppää mukaan yhden 11v11-vaiheen joukkueen valmennustiimiin, tulevaisuuden tavoitteiden ollessa isommilla kentillä. Niklaksen tavoitteena on antaa jokaiselle lapselle mahdollisuus lunastaa oma maksimaalinen potentiaalinsa lajin parissa ja jättää liikunta pysyväksi osaksi heidän elämäänsä. Sen ohella hän aikoo tehdä omalta osaltaan saman ja mennä niin pitkälle kuin rahkeet ikinä riittävät.

Niklaksen UEFA B-tutkinto valmistuu lähiviikkoina, lisäksi hän aloittaa työn ohella syksyllä 2020 opinnot Palloliiton ja Lapin ammattikorkeakoulun jalkapallopainotteisessa Liikunnanohjaaja (AMK)-koulutusohjelmassa. Aiemmin hän on suorittanut lasten jalkapallovalmennuksen erikoistutkinto
C+:n sekä liikunnan ammattitutkinnon (LAT).

FC Kontu toivottaa Niklaksen lämpimästi tervetulleeksi hyvään seuraan.