FC Kontun tukirahasto

FC Kontun tukirahasto on perustettu vuonna 2016. Sen perustarkoituksena on jakaa kertaluonteisia avustuksia vähävaraisten lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen turvaamiseksi. Avustusperusteena on tuen tarpeen ohella pelaajan sitoutuneisuus toimintaan.

Rahasto on jakanut vuosina 2017–2021 avustuksina yhteensä 14 215,05 euroa 84 hakijalle. Tukea on myönnetty seuramaksuihin, leiri- ja turnausmaksuihin sekä varustehankintoihin.

Avustushakemukset käsittelee ja esitykset tekee tukirahastotoimikunta. Päätösehdotuksen vahvistaa FC Kontun puheenjohtaja. Toimikuntaan kuuluvat kaudella 2021–2022 Jouko Kokkonen, Mari Lindell ja Veijo Vainionpää.

Peruspääomansa rahasto sai Urlus-säätiön vuonna 2016 antamasta 10 000 euron avustuksesta. Pääomaa ovat kartuttaneet merkittävästi:

  • maaliskuussa 2017 yksityishenkilöiden antama lahjoitus, joka oli kerätty Hannu ”Hanski” Lipposen muistolle. ”Hanski” asui vuodesta 1965 Naapurintiellä. ”Hanski” oli intohimoinen penkkiurheilija, jota kiinnostivat lähes kaikki lajit. Ykkössijaa pitivät jalkapallo ja jääkiekko. Hänellä ei ollut lapsia, mutta lapset ja nuoret olivat aina hänen sydäntään lähellä.
  • seuran 50-vuotisjuhlavuonna 2017 saadut lahjoitukset
  • FC Kontun Nuorisotoimikunta lahjoitus vuonna 2019
  • Jalkapallo-Säätiön avustus vuonna 2020
  • Varustehankintoja on auttanut Adidaksen myöntämä tuki

Tukirahasto jakaa avustuksia yleensä kahdesti vuodessa. Hakuajoista tiedotetaan seuran sivuilla ja sähköpostitse. Rahasto voi ottaa vastaan lahjoituksia toimintansa tukemiseksi.