Seuran työntekijät

Maria Virolainen, Toiminnanjohtaja

 

Lahdesta kotoisin oleva Maria on toiminut monissa jalkapallon seuratehtävissä hallinnon, markkinoinnin ja viestinnän alueilla mm. HJK:ssa ja AC Allianssissa. Hän on osallistunut myös aktiivisesti Helsingin piirin toimintaan piirijoukkueen valmentajana, pelaajatarkkailijana ja valmentajien tutorina. Marialla on useita Suomen mestaruuksia niin pelaajana kuin valmentajana. Tällä hetkellä hän kuuluu Palloliiton Pelaajan Laadukas Arki työryhmään ja on näin kehittämässä Seurojen Palloliittoa muiden seuratoimijoiden kanssa.

 

Toiminnanjohtajana hänen päätehtävänsä on organisoida ja kehittää toimintaa seuran strategian mukaisesti. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluu myös sidosryhmäyhteistyö sekä sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittäminen.

 

Marian tavoittaa sähköpostilla maria.virolainen@fckontu.fi tai numerosta 044 9815951

 

 

 

Topi Leinonen, Valmennuspäällikkö

 

Topi Leinonen on Vantaalta kotoisin oleva intohimoinen jalkapalloihminen. Valmentamisen jo 14-vuotiaana kasvattajaseurassaan KoiPS:ssa aloittanut Topi uskoo pelaajalähtöiseen valmentamiseen. Avoimuus, tasapuolisuus, yksilöä arvostava, positiivisuus ja työnteko ovat sanoja, jotka kuvastavat Topin arvoja. Topin tavoitteena seurassa onkin kehittää valmentajia yksilöllisesti ja saamaan valmentajat yli ikäluokkarajojen keskustelemaan avoimesti jalkapallosta, harjoittelusta ja pelaamisesta.

Topi aloitti FC Kontun junioripäällikkönä syyskuussa 2018. Sitä ennen hän toimi KP-75:ssa päätoimisena seuravalmentajana 2013-2014 ja 2015 hänet nimitettiin KP-75 nuorisopäälliköksi. Topi on ollut vahvasti mukana KP-75:n valmennuslinjan ja valmennuksellisen toimintatavan kehittämisessä yhdessä seuran valmennuspäällikön, toiminnanjohtajan ja muiden työntekijöiden kanssa. 

Futisuransa Topi aloitti 5-vuotiaana KoiPS:ssa ja on pelannut mm. Itä-Vantaa akatemiassa, TiPS BSM:ssä, Gnistanin A-pojissa ja muutaman pelin myös Gnistanin edustusjoukkueessa ennen keskittymistään valmentajana kehittymiseen.

Topilla on UEFA B lisenssi ja hän on kouluttautunut erilaisilla koulutuksilla mm. kouluttajakoulutuksilla, lasten valmennuksen erikoistumisella ja  tällä hetkellä hän suorittaa Youth Master Ekkonoa Eerikkilässä.

Julius Karlsson, Nappulavastaava

 

Julius on syntynyt Turussa ja päätynyt valmentajaksi hieman poikkeuksellista tietä. Pelaajatausta rajoittuu muutamaan 6. divisioonan otteluun, vaikkakin harrastepuolen kokemusta on laajemmin niin ikämiehistä kuin pubiliigastakin. Kevyttä pelaajataustaa tasapainottaa lajaa kokemus lasten ja nuorten ohjaamisesta, alkaen jo omilta teinivuosilta sudenpentujohtajana jatkuen siitä teatteriohjaajaksi ja puolustusvoimien jahtajakoulutukseen Reserviupseerikoulussa. Valmennuskokemusta on kertynyt jo yli kymmenen vuoden ajan FC TPS, PIF, ÅIFK, KaaPo ja Valtti seuroissa, sisältäen toiminnan Paraisten Nappulaliigan Fortum tutorina ja valmennusvastaavana. Viimeisin tehtävä enne Kontua oli seuravalmentajan toimi Puotinkylän Valtissa.

Valmentajakoulutuksena UEFA-B, lasten valmennuksen erikoistutkinto C+ ja liikunnan ammattitutkinto.

Jotakin suhteesta jalkapalloon voinee päätellä myös rakkaimmista harrastuksista joiden joukkoon kuuluu jalkapallon seuraaminen paikanpäällä ja tv:ta, jalkpallo aiheiset tietokilpailut ja jalkapallon pelaaminen pleikkarilla.

Juliusta on kuultu myös kommentaattorina Veikkausliiga otteluissa.

Niklas Mutru, Junioripäällikkö

 

Niklas on paljasjalkainen itä-Helsinkiläinen ja päätynyt valmentajaksi alunperin
poikansa aloittaessa harrastuksen 2015. Päätoimen ollessa tuolloin yritysmyynnin  johto- ja kehittämistehtävissä, ammattivalmentamisesta kasvoi pikkuhiljaa unelma ja lopulta tarjoutui mahdollisuus hypätä päätoimisesti jalkapallon maailmaan
HJK:lle kaupunginosavastaavaksi. Kontuun hän siirtyi kaudelle 2019-2020
vastaamaan U10- & U12 - ikävaiheista. Elokuussa 2020 kuvaan astuivat junioripäällikön tehtävät.

Päivisin painopiste on lapsuusvaiheen toiminnan kokonaisvaltaisessa kehittämisessä, aina kerhotoiminnasta päiväkoti- ja kouluyhteistyöhön. Tähän yhdistyy nuorimman ikäluokan perustaminen sekä U6-U7 joukkueista vastaaminen, jotta futiskerhossa ilon ja riemun varjolla hankitut motoriset perusliikuntataidot saavat saumattoman jatkumon lajin perustaitojen oppimisen muodossa. U6-U7 - vaiheen aikana joukkue toimihenkilöineen saa perusteellisen koulutuksen ja perehdytyksen, jotta jokainen lapsi saa parhaat mahdolliset eväät matkalle liikunnan ja jalkapallon saloihin.

Valmentajana Niklas jatkaa kaudella 2020-2021 yhden 8v8-ikäluokan vastuuvalmentajana sekä hyppää mukaan yhteen 11v11-vaiheen joukkueen valmennustiimiin, tulevaisuuden tavoitteiden ollessa isommilla kentillä. Niklaksen tavoitteena on antaa jokaiselle lapselle mahdollisuus lunastaa oma maksimaalinen potentiaalinsa lajin parissa ja jättää liikunta pysyväksi osaksi heidän elämäänsä. Sen ohella hän aikoo tehdä omalta osaltaan saman ja mennä niin pitkälle kuin rahkeet ikinä riittävät.

Niklaksen UEFA B-tutkinto valmistuu lähiviikkoina, lisäksi hän aloittaa työn ohella syksyllä 2020 opinnot Palloliiton ja Lapin ammattikorkeakoulun jalkapallopainotteisessa Liikunnanohjaaja (AMK)-koulutusohjelmassa. Aiemmin hän on suorittanut lasten jalkapallovalmennuksen erikoistutkintoC+:n sekä liikunnan ammattitutkinnon (LAT)."