Seuran työntekijät

Maria Virolainen, Toiminnanjohtaja

 

Lahdesta kotoisin oleva Maria on toiminut monissa jalkapallon seuratehtävissä hallinnon, markkinoinnin ja viestinnän alueilla mm. HJK:ssa ja AC Allianssissa. Hän on osallistunut myös aktiivisesti Helsingin piirin toimintaan piirijoukkueen valmentajana, pelaajatarkkailijana ja valmentajien tutorina. Marialla on useita Suomen mestaruuksia niin pelaajana kuin valmentajana. Tällä hetkellä hän kuuluu Palloliiton Pelaajan Laadukas Arki työryhmään ja on näin kehittämässä Seurojen Palloliittoa muiden seuratoimijoiden kanssa.

 

Toiminnanjohtajana hänen päätehtävänsä on organisoida ja kehittää toimintaa seuran strategian mukaisesti. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluu myös sidosryhmäyhteistyö sekä sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittäminen.

 

Marian tavoittaa sähköpostilla maria.virolainen@fckontu.fi tai numerosta 044 9815951

 

 

 

Topi Leinonen, Valmennuspäällikkö

 

Topi Leinonen on Vantaalta kotoisin oleva intohimoinen jalkapalloihminen. Valmentamisen jo 14-vuotiaana kasvattajaseurassaan KoiPS:ssa aloittanut Topi uskoo pelaajalähtöiseen valmentamiseen. Avoimuus, tasapuolisuus, yksilöä arvostava, positiivisuus ja työnteko ovat sanoja, jotka kuvastavat Topin arvoja. Topin tavoitteena seurassa onkin kehittää valmentajia yksilöllisesti ja saamaan valmentajat yli ikäluokkarajojen keskustelemaan avoimesti jalkapallosta, harjoittelusta ja pelaamisesta.

Topi aloitti FC Kontun junioripäällikkönä syyskuussa 2018. Sitä ennen hän toimi KP-75:ssa päätoimisena seuravalmentajana 2013-2014 ja 2015 hänet nimitettiin KP-75 nuorisopäälliköksi. Topi on ollut vahvasti mukana KP-75:n valmennuslinjan ja valmennuksellisen toimintatavan kehittämisessä yhdessä seuran valmennuspäällikön, toiminnanjohtajan ja muiden työntekijöiden kanssa. 

- viiden vuoden aikana KP-75:ssä opin paljon työskentelystä seurassa ja varsinkin valmentamisesta sekä valmentajien kehittämisestä. Olen saanut olla etuoikeuttu ja työskennellä ihmisten kanssa, jotka ajattelevat jalkapallosta intohimoisesti ja ovat halunneet keskustella lajista päivittäin! Varsinkin valmentamisesta ja voittamisesta olen oppinut paljon Jari Vennolta, johtamisesta Mika Hannoselta ja kuinka lasten kanssa toimitaan Jukka Kuusoselta. Nyt pyrinkin tuomaan oppeja eteenpäin FC Kontuun ja kehittämään yhdessä meidän erinomaisen työtiimin ja valmentajien kanssa seuraa ja valmentamista.

Futisuransa Topi aloitti 5-vuotiaana KoiPS:ssa ja on pelannut mm. Itä-Vantaa akatemiassa, TiPS BSM:ssä, Gnistanin A-pojissa ja muutaman pelin myös Gnistanin edustusjoukkueessa ennen keskittymistään valmentajana kehittymiseen.

Topilla on UEFA B lisenssi vuodelta 2015 ja hän valmistuu liikunnanalan ammattitutkintoon ja C+ lastenvalmennuksen erikoitutkintoon vuoden 2019 kesään mennessä.

Julius Karlsson, nappulavastaava

 

Julius on syntynyt Turussa ja päätynyt valmentajaksi hieman poikkeuksellista tietä. Pelaajatausta rajoittuu muutamaan 6. divisioonan otteluun, vaikkakin harrastepuolen kokemusta on laajemmin niin ikämiehistä kuin pubiliigastakin. Kevyttä pelaajataustaa tasapainottaa lajaa kokemus lasten ja nuorten ohjaamisesta, alkaen jo omilta teinivuosilta sudenpentujohtajana jatkuen siitä teatteriohjaajaksi ja puolustusvoimien jahtajakoulutukseen Reserviupseerikoulussa. Valmennuskokemusta on kertynyt jo yli kymmenen vuoden ajan FC TPS, PIF, ÅIFK, KaaPo ja Valtti seuroissa, sisältäen toiminnan Paraisten Nappulaliigan Fortum tutorina ja valmennusvastaavana. Viimeisin tehtävä enne Kontua oli seuravalmentajan toimi Puotinkylän Valtissa.

Valmentajakoulutuksena UEFA-B, lasten valmennuksen erikoistutkinto C+ ja liikunnan ammattitutkinto.

Jotakin suhteesta jalkapalloon voinee päätellä myös rakkaimmista harrastuksista joiden joukkoon kuuluu jalkapallon seuraaminen paikanpäällä ja tv:ta, jalkpallo aiheiset tietokilpailut ja jalkapallon pelaaminen pleikkarilla.

Juliusta on kuultu myös kommentaattorina Veikkausliiga otteluissa.

Sanna Vara

 

Tällä hetkellä Sanna toimii FC Kontussa tuntityöntekijänä vastaten lisenssi- ja vakuutuspalvelu Pelipaikasta, Perhefutiksesta sekä Kotouttamishankkeesta.

Sanna on ollut mukana FC Kontun toiminnassa jo vuodesta 1999. Sanna aloitti seurassa valmentajana, toimi sittemmin tyttöjen valmennuspäällikkönä ja siirtyi lopulta päätoimiseksi junioripäälliköksi vuonna 2008.

Sanna on aloittanut oman futisuransa 12-vuotiaana RoPS:ssa. Vuonna 1993 Sanna siirtyi pelaamaan FC Kontuun naisten SM-sarjaa. Sannan ura aktiivipelaajana päättyi 1999, johon mennessä Sannalle oli kertynyt 20 tyttöjen ja 20 naisten maaottelua.

Valmennuspuolella Sanna on käynyt Nuorten Valmentajakoulun. Siviilikoulutukseltaan Sanna on sosionomi, ja on suorittanut keväällä 2015 Sosionomi YAMK-tutkinnon.