Seuran työntekijät

Maria Virolainen, Toiminnanjohtaja

 

Lahdesta kotoisin oleva Maria on toiminut monissa jalkapallon seuratehtävissä hallinnon, markkinoinnin ja viestinnän alueilla mm. HJK:ssa ja AC Allianssissa. Hän on osallistunut myös aktiivisesti Helsingin piirin toimintaan piirijoukkueen valmentajana, pelaajatarkkailijana ja valmentajien tutorina. Marialla on useita Suomen mestaruuksia niin pelaajana kuin valmentajana. Tällä hetkellä hän kuuluu Palloliiton Pelaajan Laadukas Arki työryhmään ja on näin kehittämässä Seurojen Palloliittoa muiden seuratoimijoiden kanssa.

 

Toiminnanjohtajana hänen päätehtävänsä on organisoida ja kehittää toimintaa seuran strategian mukaisesti. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluu myös sidosryhmäyhteistyö sekä sisäisen ja ulkoisen viestinnän kehittäminen.

 

Marian tavoittaa sähköpostilla maria.virolainen@fckontu.fi tai numerosta 044 9815951

 

 

 

Sanna Vara, Grassrootsvastaava

 

Sanna on ollut mukana FC Kontun toiminnassa jo vuodesta 1999. Sanna aloitti seurassa valmentajana, toimi sittemmin tyttöjen valmennuspäällikkönä ja siirtyi lopulta päätoimiseksi junioripäälliköksi vuonna 2008.

Sanna on aloittanut oman futisuransa 12-vuotiaana RoPS:ssa. Vuonna 1993 Sanna siirtyi pelaamaan FC Kontuun naisten SM-sarjaa. Sannan ura aktiivipelaajana päättyi 1999, johon mennessä Sannalle oli kertynyt 20 tyttöjen ja 20 naisten maaottelua.

Valmennuspuolella Sanna on käynyt Nuorten Valmentajakoulun. "Siviilikoulutukseltaan" Sanna on sosionomi, ja on suorittanut keväällä 2015 Sosionomi YAMK-tutkinnon.

 

Topi Leinonen, Valmennusvastaava

 

Topi Leinonen on Vantaalta kotoisin oleva intohimoinen jalkapalloihminen. Valmentamisen jo 14-vuotiaana kasvattajaseurassaan KoiPS:ssa aloittanut Topi uskoo pelaajalähtöiseen valmentamiseen. Avoimuus, tasapuolisuus, yksilöä arvostava, positiivisuus ja työnteko ovat sanoja, jotka kuvastavat Topin arvoja. Topin tavoitteena seurassa onkin kehittää valmentajia yksilöllisesti ja saamaan valmentajat yli ikäluokkarajojen keskustelemaan avoimesti jalkapallosta, harjoittelusta ja pelaamisesta.

Topi aloitti FC Kontun junioripäällikkönä syyskuussa 2018. Sitä ennen hän toimi KP-75:ssa päätoimisena seuravalmentajana 2013-2014 ja 2015 hänet nimitettiin KP-75 nuorisopäälliköksi. Topi on ollut vahvasti mukana KP-75:n valmennuslinjan ja valmennuksellisen toimintatavan kehittämisessä yhdessä seuran valmennuspäällikön, toiminnanjohtajan ja muiden työntekijöiden kanssa. 

- viiden vuoden aikana KP-75:ssä opin paljon työskentelystä seurassa ja varsinkin valmentamisesta sekä valmentajien kehittämisestä. Olen saanut olla etuoikeuttu ja työskennellä ihmisten kanssa, jotka ajattelevat jalkapallosta intohimoisesti ja ovat halunneet keskustella lajista päivittäin! Varsinkin valmentamisesta ja voittamisesta olen oppinut paljon Jari Vennolta, johtamisesta Mika Hannoselta ja kuinka lasten kanssa toimitaan Jukka Kuusoselta. Nyt pyrinkin tuomaan oppeja eteenpäin FC Kontuun ja kehittämään yhdessä meidän erinomaisen työtiimin ja valmentajien kanssa seuraa ja valmentamista.

Futisuransa Topi aloitti 5-vuotiaana KoiPS:ssa ja on pelannut mm. Itä-Vantaa akatemiassa, TiPS BSM:ssä, Gnistanin A-pojissa ja muutaman pelin myös Gnistanin edustusjoukkueessa ennen keskittymistään valmentajana kehittymiseen.

Topilla on UEFA B lisenssi vuodelta 2015 ja hän valmistuu liikunnanalan ammattitutkintoon ja C+ lastenvalmennuksen erikoitutkintoon vuoden 2019 kesään mennessä.

Ville Suojala, Pelaajakehitysvastaava

 

Ville Suojala on Helsingissä syntynyt ja aloittanut jalkapallon harrastamisen jo pikkupoikana. Valmentamisen hän aloitti kasvattajaseurassaan Malmin Palloseurassa vuonna 2009 ja on valmentanut siellä useita eri poika- ja tyttöikäluokkia. Viimeiset reilu neljä vuotta hän toimi seurassa juniori- ja myöhemmin valmennuspäällikkönä. Seuratyön lisäksi hän on toiminut kouluttajana liiton alemmilla valmennuskursseilla. Valmennuspuolella Villellä on UEFA-A lisenssi ja valmentajan ammattitutkinto. Tällä hetkellä (kevät 2019) hän suorittaa myös työn ohessa Haaga-Helian Vierumäen toimipisteellä liikunnanohjaajan tutkintoa. 

Tero Välimäki, maalivahtivalmennusvastaava

 

Tero aloitti FC Kontun maalivahtivalmennusvastaavana 13.3.2017.
Tero vastaa seuran maalivahtivalmennuksen suunnittelusta ja organisoinnista sekä maalivahtitreenien vetämisestä seuran juniorimaalivahdeille. Tämän lisäksi Tero osallistuu seuran joukkueiden omiin harjoituksiin, vastaten tällöin maalivahtien harjoittelusta ja ohjaamisesta. Tero vastaa myös seuran sisäisen maalivahtivalmennuskoulutuksen järjestämisestä.

Tero on toiminut aikaisemmin maalivahtivalmentajana Käpylän Pallossa, Tikkurilan Palloseurassa ja Vantaan Allianssissa. Tero on valmentanut maalivahteja myös tyttöjen maajoukkueissa sekä Helsingin ja Uudenmaan piiri- ja aluejoukkueissa. Tämän lisäksi Tero on toiminut Uudenmaan piirin maalivahtivalmentajakouluttajana, sekä Mäkelänrinteen urheilulukion tyttöjen maalivahtivalmentajana sekä Helsinki Football Academyn (HFA) valmentajana.

 

Jonas Jansson, Fortum Tutor 

 

Jonas toimii FC Kontun Fortum Tutorina ja valmentaa FC Kontu/East Utd YJ C-tyttöjen joukkuetta. Aiemmin Jonas valmensi P05 joukkuetta. Jonaksen valmentajakoulutus on UEFA B.

Ennen FC Kontua hän on toiminut vastuuvalmentajana eri ikäluokissa KyIFssä. Jonas on KyIFin kasvatti ja on pelannut B-junioreissa 1-divaria. Hän oli myös mukana nostamassa KyIFin miesten edustusjoukkuetta 3-divariin vuonna 2008. Jonaksella on myös juniorivuosilta Uudenmaan mestaruuksia futsalista. 

Jonas on opiskellut Solvallan liikuntaopistossa ja nyt hän opiskelee liikuntaa ja terveyttä Arcadan ammattikorkeakoulussa. Valmentamisen Jonas on aloittanut vuonna 2009 KyIF P-99 haastejoukkueessa. Jonas palkittiin vuonna 2014 KyIF:ssa vuoden valmentajana.