Ohjeita osallistujille

Jakomäen halli sijaitsee osoitteessa Huokotie 5. Hallin parkkitilat ovat rajalliset, joten toivomme että huomioitte tämän autoja parkkeeratessa. Laitetaan siis autot siistiin riviin ja välit pieniksi. Mikäli hallin parkkipaikka on täynnä, löytyy lisää parkkitilaa koulun pihalta osoitteessa Huokotie 3. 

Ohjeita katsojille

FC Kontu on ottanut käyttöön koronapassin. Koronapassin tavoitteena on yleisön osallistuminen tapahtumaan terveysturvallisesti.  Koronapassi luetaan mobiililaitteella Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hyväksymällä Koronatodistuksen lukija -sovelluksella Itäliigaan saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä hallin sisääntulon yhteydessä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, ottelussa pelaavilta urheilijoilta tai pelinohjaajilta.  Suomessa koronapassina toimii EU:n koronatodistus, joka on saatavilla Omakannasta

Jätetään pelikenttien (5v5) välissä oleva tila pelaajien ja valmentajien käyttöön. Katsojien tulisi katsoa pelit kentän toiselta laidalta. 

Pyritään luomaan Itäliigan peleihin hyvää fiilistä. Tässä avainasiassa ovat aikuiset, joten olkaa te kannustavia. Antakaa valmentajien kuitenkin hoitaa oma työnsä itse.

Ohjeita joukkueille

Jakomäen hallissa on pienet lämmittelyalueet. Jos mahdollista niin voitte lämmitellä myös ulkona. Lämmittelyille löytyy tilaa kenttien välistä sekä oven puoleisesta päädystä verkon takaa. 

Kenttäalueelle ei saa mennä ulkokengillä, joten vaihtakaa nappikset jalkaan heti sisään tullessa. Aikuiset, huomioikaa myös itse tämä sääntö. Ulkokengillä ei tulla kentän sisäpuolelle. 

Pelinohjaajat

Pyrimme tapahtumien aikana kouluttamaan ja kehittämään myös pelinohjaajiamme. Annetaan heille rauha tehdä työnsä. Palautetta pelinohjaajien toiminnasta voi laittaa Itäliigan vastaavalle osoitteeseen: imran.qureshi@fckontu.fi

Lisäksi ohjeet toimintaan liittyen vallitsevaan tilanteeseen:

 1. Peleihin ei voi tulla, jos pelaajalla on pieniäkään sairauden oireita. Jos epäillään covid-19-tartuntaa, toimitaan THL:n ohjeiden mukaan
 2. Jokainen pelaaja, pelinohjaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuu peleihin omalla vastuullaan.
 3. Joukkueet varmistavat, että joukkuevarusteissa on kertakäyttökäsineitä ja käsipyyhkeitä sekä riittävästi ainetta käsien desinfiointiin.
 4. Pelaajille suositellaan henkilökohtaisen käsidesin mukana kuljettamista
 5. Pelaajat saapuvat ja poistuvat peleihin pelivarusteissa. Pukuhuonetilat eivät ole käytössä talvisarjan aikana.
 6. Joukkueiden on mahdollista lämmitellä ennen ottelua kenttäalueen reunalla ja 5v5 peleissä kenttäalueiden välissä. Lämmittely tulee suorittaa alueella, missä ei ole katsojia.
 7. Maalintekoa saa juhlia turhaa koskettelua ja muuta lähikontaktia välttäen
 8. Pelin jälkeen kokoonnutaan keskialueelle huutamaan/ kiittämään toista joukkuetta. Joukkueet eivät kättele toisiaan ottelun jälkeen.
 9. Kentältä poistutaan välittömästi pelin päätyttyä.
 10. Vaihtoalue on varattu vain pelaajien ja joukkueiden toimihenkilöiden käyttöön. Myös toimihenkilöiden suositellaan käyttävän kasvomaskeja.
 11. Pelaajien vanhemmat tai muut läheiset pysyvät kentän ulkoreunalla vaihtoalueen vastakkaisella puolella. Katsojien suositellaan käyttämään kasvomaskeja.
 12. Reput yms. varusteet jätetään siistiin riviin joukkueen toimihenkilön osoittamaan paikkaan.
 13. Pelaajien juomapullot pidetään erillään toisistaan. Jokainen juo vain omasta juomapullostaan.
 14. Yhteisiä maalivahdin hanskoja ja maalivahdin paitoja tulee mahdollisuuksien mukaan välttää. Yhteiset asut/ mahdollisesti käytettävät liivit pestään jokaisen ottelun jälkeen
 15. Kentällä ei syljetä.
 16. Jos pelaaja joutuu yskimään tai aivastamaan harjoituksissa, pitää yskiä tai aivastaa hihaan.
 17. Ylimääräistä oleskelua hallilla tulee välttää. Pelitapahtumien jälkeen poistutaan välittömästi hallista.

Yleistä ohjeistusta: