Kontun Cup-juna raiteiltaan Käpylän kohdalla..

14.3.2016

Kontun tämänvuotinen Suomen Cup taival tuli tiensä päähän lauantain iltapelissä Talin hallissa. Käpylän Pallo kaatoi Kontun lukemin 4-1 ja jatkaa siis Cupissa viidennelle kierrokselle, jonka otteluparit muuten arvottiin tänään.

Kontu - KäPa 1-4 (0-2)

Kontun ja KäPan välisen ottelun ensimmäinen puoliaika pelattiin oikeastaan alusta loppuun samalla kaavalla, valkopaitainen vierasjoukkue piti pallonhallinnan selkeästi itsellään ja vastaavasti Kontun rooliksi jäi tässä näytelmässä tiivis ja kurinalainen puolustuspelaaminen.

Vaikka pelin vallanväline eli boltsi vierailla vahvasti hallussaan olikin, niin varsinaisia maalipaikkoja joukkueella ei yhtä mestaa lukuunottamatta juuri ollut.

Kontun näkövinkkelistä olikin harmittavaa että avausjakson loppuminuuteilla sitten "soi omissa" peräti kahdesti. Pukukoppiin olisi ollut huomattavasti mukavampi lonnia tilanteessa 0-0 kuin 0-2..

KäPan avausmaalia edelsi sivuvapari noin 25metristä, vaarattoman näköinen keskitys maalinedustalle aiheuttaa Kontun alakerrassa kuitenkin kommunikaatio-ongelmaa ja Sampsa Mäkinen ei jätä tätä "kotijoukkueen almua" käyttämättä hyväkseen, 41.min ja 0-1.

Puoliajan loppuhetkillä KäPa-väkkärä Aleksander Akbar kaadetaan ottelun erotuomarin Topias Tuiran näkemyksen mukaan pilkun arvoisesti. 45.min ja 0-2 Tommi Tainio.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä pelin luonne muuttui suht selvästi, KäPan selvä ote muuttui tasaiseksi keskialueen taisteluksi rangaistusalueiden välissä ja maalipaikan puolikkaitakaan ei kummassakaan päässä nähty. Ensimmäinen "kunnon tontti" siunaantui 68.minuutilla Akbarille, mutta Zavros venyy paraatitorjuntaan ja pitää Kontun ohuen cup-oljenkorren vielä elossa..

Muutamia minuutteja myöhemmin Kontu saa omat saumansa kavennukseen useamman kulmapotkun muodossa, Tolpan korkit ovat ihan laadukkaita palloja luukulle, mutta tarvittavaa kiimaa ei sinisiltä näissä tilanteisa valitettavasti löytynyt maalintekoon.

79.minuutilla Kontun nopea vastahyökkäys tuottaa tulosta, parivaljakko Jeve Tolppa ja Simo Miettinen sahaavat syötöillään vastustajan puolustuksen auki, kombinaation päälle vielä laadukas viimeistely Miettiseltä ja numerot 1-2.

Kavennusmaali sytytti toiveet kotijoukkueen leirissä, että mitä jos sittenkin..

Tätä toivonkipinää kesti sitten kokonaiset kaksi minuuttia, sillä KäPa "paketoi pelin" seuraavasta hyökkäyksestään, 82.min ja 1-3, maalintekijänä Akbar.

Pelin loppuhetket olivat sitten jo enemmän tai vähemmän loppuvihellyksen odottelua puolin ja toisin, Kontun henkinen selkäranka katkesi kolmanteen osumaan ja lopussa Akbar pääsi tekemään illan toisen osumansa, 93.min ja 1-4.

Loppunumerot siis selkeät ja niin kuin näissä peleissä yleensä, parempi joukkue jatkoon ja heikompi siihen kuuluisaan laulukuoroon..

Onnittelut Käpylän suuntaan ja tsempit seuraavalle kierrokselle!

Kontu: Christos Zavros- Jan Ramstedt, Jani Räsänen (91. Niko Valtonen), Jyri Mäkeläinen, Jere Palomäki- Juho Räsänen, Nico Lindroos (74. Kim Tallberg), Roope Rahikka, Rasmus Ruismäki- Jeve Tolppa, Teemu Ilola (60. Simo Miettinen)

 

Teksti: Jussi Niemelä