A-junnujen kausi P20 Ykkösessä käynnistynyt hyvällä vireellä

19.5.2017


A-junnujen kolmas ottelu A-nuorten divarissa suuntautui Kauniaisiin. Lähtökohta otteluun oli, että Kauniainen oli tiedostettu jo aiemmilta kausilta jostain syystä hyvin nihkeäksi paikaksi Kontulan pojille, mutta toisaalta alla oli lupaava startti sarjaan kahdella voitolla.

Ottelun alku näytti, että tällä kertaa nihkeydestä ei ole tietoa. Ensimmäiseen varttiin luotiin neljä laadukasta maalipaikkaa, ja Grani ei juurikaan Kontulan päädyssä vieraillut. Granin veskarin näppien pitävyyttä ensimmäiseen varttiin kokeili Nikita Pimenov kahdesti, Markus Tukiainen kerran ja Rasmus Ruismäki kerran. Vartin jälkeen kovin rynnistys hieman tasaantui, mutta tilanteita syntyi edelleen kuten myös liuta erikoistilanteita. Kuitenkin reilun 25 minuutin kohdalla Grani kääntää Kontu-hyökkäyksen maalivahdin pitkällä avauksella, huono purku ja pallonmenetys, Granin läpisyöttö ja varma viimeistely ja taululla kotijoukkueelle 1-0. Alkoipa taas tuttu Kauniaisten kammo palailla mieliin…  Kontu ei kuitenkaan herpaantunut ja jo kolme minuuttia myöhemmin Nikita Pimenov laukoo suoraan ilmasta Joona Tukiaisen antaman kulmapotkun ja numerot 1-1. Mainittakoon, että se oli vasta 7. kulmapotku tähän mennessä Kontulle. Tämän jälkeen Kontulle siunaantui vielä muutama paikka ensi jaksolla, mutta osa hyvistä hyökkäyksistä tuhrittiin turhaan hosumiseen ja maltin puutteeseen. Tauolle numeroissa 1-1.

Toinen jakso jatkui edelleen Kontun otteessa. Mutta ottelun 55 minuutin kohdalla Kontu puolustaa löysästi keskialueella, seurauksena Granin puolenvaihto ja pieni arviointivirhe Kontulan pojalta ja kuinka ollakkaan isännät 2-1 johtoon. Lamaannuttava hetki ja ajatukset, että miksi täällä rikkaiden kulmilla meillä on aina näin vaikeaa… Mutta eipä hätää, kentällä taistellut työteliäs Kontu-ryhmä ei liikoja ajatellut vaan painoi peliä Granin päätyyn. Reilu 10 minuuttia Granin maalista nähtiin päivän hienoin maali. Joona Tukiainen uunottaa vastustajan oikean pakin kuuluisalle kebab-kioskille ja laittaa kovan maatiaisen etutolpalle vitosen viivaa pitkin. Viljami Alaheikka rynnistää täydellä vauhdilla oikeaoppisesti sille sektorille, josta maalit tehdään ja laittaa munkin reppuun ja hyvä ettei vie Kauniaisista mukanaan maalin oikeaa tolppaakin. 2-2 ja todellinen hyökkääjän maali !

Maali toi vain lisää virtaa vierailijoille ja jo  8 minuuttia myöhemmin Joona Tukiainen pelaa itsensä laidalla vapaaksi, tarjoilee sopivan kovan luumun, josta Nikita Pimenov nyökkää pallon maaliin ja todistaa kaikille kahdelle paikalle saapuneelle Kontu-kannattajalle, että aina ei kolmas kerta toden sano, mutta kahdeksas kerta kyllä sanoo jo toisenkin toden. Maalin jälkeen hyvä ote jatkuu, paikkoja luodaan, parhaimpina Joona Tukiaisen kaukoveto, jonka maalivahti torjuu akrobaattisesti jaloillaan sekä vaihdosta sisään tulleen Tino Havaksen nosto ylärimaan. Mutta kun et itse tapa peliä niin silloin annat mahdollisuuden myös vastustajalle. Täysin alakynnessä ottelussa ollut Grani taikoo jostain vielä uuden vaihteen ja kehittää Toni Ryynäsen vartioimalle maalille muutama tontin tasoitukseen. Onneksi yritykset sujahtelevat ohi ja kerran Toni saa tukea maalivahdin parhaalta kaverilta eli tolpalta. 4 minuutin lisäajan jälkeen tuomarin pilli soi ja tällä kertaa Kauniaisten kirous on karistettu, ei helpolla, mutta työteliäällä tavalla kuitenkin.
Hyvämoraalinen ottelu Kontulta, kahdesti takaa ja lopulta ohi, ja tämä onnistui nimenomaan joukkueena.

Seuraava koitos on lauantaina 20.5 Kontulan tekonurmella ja iltaottelussa klo 19:10 vastaan asettuu niin ikään kolmen ottelun jälkeen puhtaalla pelillä oleva paikallisvastustaja HJK. Tervetuloa paikan päälle !

(Teksti: Miikka Tukiainen)