A-junnujen kevätkierros päätökseen tasurilla

4.7.2017

A-nuorten 1-divisioonan kevätkierroksen päättävässä ottelussa Rintinpolun nurmella vastaan asettui Atlantis.

Ottelussa riitti panosta, sillä Atlantis taisteli putoamista vastaan ja Kontulla oli vielä saumat syyskierroksen sarjan lähtöpisteisiin. Tosin kummallakaan joukkueella ei nuo mahdollisuudet ihan omissa käsissä olleet, mutta lähtökohtana peliin oli, että Atlantiksen oli ehdottomasti voitettava säilyäkseen ja käytännössä myös Kontunkin, jotta olisi voinut haaveilla syksyn lähtöpisteistä. Ja koska pelissä riitti panosta niin kolmas tuomari jäi jostain syystä saapumatta paikalle ja ottelu oli vedettävä läpi kahdella tuomarilla.

Ottelu alkoi räväkästi. Heti 30 sekunnin jälkeen isäntä Kontu saa kulmapotkun, mutta kotiosumaa ei tilanteesta nähdä vaan vierailijat kääntävät pelin nopealla vastaiskulla, joka päättyy taidokkaaseen viimeistelyyn. Reilu minuutti pelattu ja vierailijat 0-1 johtoon. Että sellainen alku pelille. Maalin jälkeen peli kääntyi pikkuhiljaa enemmän vierailijoille ja isännät eivät saaneet mitään mainittavaa aikaan. Atlantis hätyytteli Toni Ryynäsen vartioimaa maalia muutaman kerran erittäin vaarallisesti, mutta viimeistely yritykset pysähtyivät Toniin tai menivät ohi maalin. Isäntien pallollinen peli oli heikkoa, vieraiden hallitessa keskikenttää täysin. Ja kun taisteluilmekään ei ollut maininnan arvoinen, eikä jalkakaan liikkunut niin ei ollut ihme, että Atlantis peliä vei. Puoliajalle kuitenkin numeroissa 0-1.

Toiselle jaksolle Kontu hieman muutti peliryhmitystään, mutta jakson alku oli kuin toisinto ensimmäisestä. Taas alle minuutti pelattu ja kulmapotku, tällä kertaa Atlantikselle. Toisin kuin isännät ensimmäisellä jaksolla, niin Atlantis hyödyntää oman kulmansa komealla puskumaalilla. Lukemat jo 0-2 ja vain minuutti vierähtänyt toista jaksoa. Maalin jälkeen kuitenkin nähtiin ihan erilainen Kontu kuin ensimmäisellä jaksolla. Liikettä alkoi löytymään, kaksinkamppailuihin mentiin jämäkästi ja prässipeli oli vahvaa. Ote siirtyi Kontulle, toki Atlantis pääsi iskemään muutaman kerran vastaan, joista kerran tuhrivat puhtaan läpiajon ohi laukaukseen. Kun ote kääntyi Kontulle ja painetta alettiin luoda Atlantiksen päätyyn niin lopulta tulostakin tuli. 64 minuuttia pelikellossa, kun Max Matalamäen pitkä puolenvaihto yllättää hieman uinuvan Atlantis puolustuksen ja Joona Tukiainen karkaa laidalta läpiajoon. Joonan sijoitus takakulmaan ja tilanne 1-2. Kotijoukkueen taisteluilme sen kuin paranee ja ote pysyy isännillä. Vain 7 minuuttia kavennusmaalista Max Matalamäkeä Revitään boxissa Joona Tukiaisen antamassa kulmapotkussa ja pallo pilkulle. Joona sijoittaa pallon täplältä maaliin ja lukemiksi 2-2. Maalin jälkeen ote on vielä Konnulla, mutta Atlantiskin pääsee paremmin peliin mukaan ja lopulta tuomarin pilli päättää kevätkierroksen loppulukemiin 2-2.

Ensimmäisen jakson uinuminen ja toisen jakson taistelu riitti tällä kertaa tasuriin. Kummallekaan joukkueelle se ei riittänyt alkupanoksiin nähden, mutta toisaalta muissa peleissä tulokset olivat sen kaltaiset, että voittokaan ei olisi auttanut kumpaakaan ennen peliä tarjolla olleisiin mahdollisiin sijoituksiin. Näin ollen Atlantis putoaa kakkoseen ja Kontulle kevätkierroksen 4. sija. 4.sija on tyydyttävä suoritus kevätkierroksesta. Ehkä parempaankin sijoitukseen oli mahdollisuudet kevätkierroksella tarjolla, mutta sarjapelaaminen toisaalta osoittaa jokaisen oikean paikan sarjataulukossa. Nyt on pienen tauon paikka peleistä ja A-junnujen syyskierros divarissa jatkuu viikolla 30.