A-junnuille maukas vierasvoitto

29.8.2017

A-junnujen divarissa Kontu matkasi vierasotteluun Järvenpäähän. Historian saatossa JäPS ja Kontu olivat tarjonneet viihdyttäviä otteluita, joissa myös maaleilla yleensä herkuteltiin. Miten tällä kertaa kävisi.

Ottelun alku lupaili viihdyttävää koitosta myös tällä kertaa. Peli käynnistyi vauhdilla, jossa mentiin päästä päähän. Eikä niitä maaleja tälläkään kertaa kauaa tarvinnut odotella. JäPS aloittaa maalinteon ottelun 11:sta minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pallo survotaan verkkoon ja isännät 1-0 johtoon. Maalin jälkeen Kontulla otetta pelistä, paikkojakin on, tällä kertaa parhaimmat tontit osuvat Nikita Pimenoville, mutta maltti puuttuu viimeistely yrityksistä. Tasaisin väliajoin myös JäPS käy muistuttamassa olemassaolostaan Kontu-päädyssä, mutta lisä takaiskuilta vältytään. 41 minuuttia pelikellossa, kun yksi lukuisista Kontu-kulmista tuottaa vihdoin tulosta. Joona Tukiaisen antama kulma löytää maalin edustalta Markus Tukiaisen ja pusku verkkoon. Vauhdikkaan ensimmäisen jakson jälkeen tauolle lukemissa 1-1.

 

Heti toisen jakson alkuun Kontu rynnisti vahvasti. Hieman päälle minuutti pelattu toista jaksoa, kun Miro Ojanen toteaa, että JäPS veskarilla on parhaat kaverit mukana eli Miron veto pysähtyy Jäps-maalin tolppaan. Kontu painaa hyvin päälle ja luo tilanteen tynkää tasaisesti. Mutta ei Jäpsikään ole pelkästään vastaanottajan roolissa vaan iskee välillä nopeasti vastaan saaden kaksikin läpiajoa, jotka Kontu veskari Toni Ryynänen selvittää. 56 minuuttia ja Kontulle vapari 28 metristä. Pallon taakse Markus ja komea sijoitus ylänurkkaan ja Kontu johtoon 2-1. Vain nelisen minuuttia tästä, kun vaarallinen Jäps-vastaisku pysäytetään laittomin keinoin päätyrajan tuntumassa. Seuranneesta sivuvaparista pallo ajautuu kuudentoista sisällä Jäps-pelurille, jonka veto onnekkaasti muuttaa suuntaa Kontu-pakin jalasta tuoden Jäpsin tasoihin 2-2. Heti aloituksesta Kontu luo paikan mennä johtoon, mutta tällä kertaa tuloksettomasti. Kuitenkin kolme minuuttia Jäpsin tasoituksesta Kontu painaa peliä Jäpsin päätyyn. Hieman huolimaton keskitys ajautuu Jäpsin veskarille, jolta myös sitten huolimaton avaus Jäps-topparille. Joona haistaa tämän tilanteen ja vie pallon topparilta kuin tikkarin lapselta ja päättää läpiajonsa viimeistelyllä etunurkkaan. Taas vierasjohdossa. Edelleen peli aaltoilee päästä päähän, kuitenkin Kontun luodessa laadukkaammat maalipaikat. Parhaat niistä Nikitalle pari kertaa ja Samuel Törölle kerran, mutta viimeistelyyn jää parannettavaa. Ja kun et itse naulaa peliä niin kyllähän sitä painetta kotijoukkuekin alkaa luomaan Kontu-päätyyn. Hieman hosuvaa pelaamista Kontulta johtoasemassa ja Jäps pääsee peliin paremmin mukaan. Lopulta, kun pelikellossa täyttyy 90 minuuttia, Kontun kenttätasapaino  sekoilee ja Jäpsin peluri pääsee yllättävän helposti muutaman syötön päätteeksi läpiajoon eikä erehdy viimeistelyssään. Voi surkeus 3-3 viime hetkillä. Aivoriihi Ruismäen Rasmus ja Tukiaisen serkkupojat kuitenkin juonivat jotain keskiympyrässä. Pallo yritetään pelata suoraan aloituksesta Joonalle laitaan, mutta yrityksen katkaisee Jäps-pakki. Kakkospallo kuitenkin tulee Markuksen ulottuville ja napakka sisäteräsyöttö löytää Joonan laidasta. Joonan haasto boxiin ja oivaltava syöttö Rasmukselle, joka on löytänyt tiensä maalin eteen. Pallo kontrolliin ja varma sijoitus maalin alakulmaan. 3-4 ja lisäajan voittomaali valmis.

 

Tuloksena siis maukas 3-4 vierasvoitto ja tuliaisina Kontulaan 3 pongoa. Ilme pelissä hyvä, vauhtia riitti, toki virheitäkin molemmin puolin, mikä näkyi tulostaululla. Varmasti yleisöön menevä peli, kuten näillä joukkueilla on keskinäisissään tapana ollut tarjota ja tällä kertaa monien käänteiden kautta pisteet siis Kontulaan.

Seuraava peli A-divarissa Kontulla Rinttarin kotinurmella ensi sunnuntaina 15:00, kun vastaan tulee NuPS/L-U yj. Nummelasta.