A-junnuille vieraspisteet Jokelasta

26.9.2017

A-junnujen divarin toiseksi viimeinen ottelu pelattiin sunnuntaina Jokelassa.

 Vaikka vieraileva Kontu oli tössinyt omat haaveensa edellisen kierroksen kotitappioon niin pelissä riitti kuitenkin panosta. Isäntä Jokelan Kisan oli otettava voitto jatkaakseen myös ensi kaudella divarissa.

 

Pelin ensimmäiset kymmenen minuuttia eivät hurmanneet viihdyttävyydellä. Peli oli rikkonaista ja hosuvaa, pallon viihtyessä enimmän ajan kenttäalueen ulkopuolelle. Pikkuhiljaa Kontu kuitenkin sai rytmistä kiinni ja otti pelin haltuunsa. Hyökkäyksiä saatiin luotua ja muutama erinomainen tonttikin. Jokelan veskari esittikin todellisen game saverin Rasmus Ruismäen puskuun. Lisäksi muutaman kerran veskarin hereillä oloa kokeili Alem Sallinen puskullaan ja serkukset Joona ja Markus Tukiainen laukauksillaan. Muutaman tontin esti sitten uhrautuva Jokela-puolustus blokeillaan, mm. Miro Ojasen puskun. Kotijoukkue Kisa ei Kontua hätyytellyt kuin erikoistilanteista, jotka nekään eivät tällä kertaa suurempia ongelmia Kontulle aiheuttaneet. Puoliajalle kuitenkin lukemista 0-0 Kontun hallinnasta huolimatta.

 

Toisen jakson alkuun Kisa kehittääkin pelin parhaan paikkansa, mutta Kisan hyökkääjä sutii avopaikasta ohi. Tämän jälkeen kentällä olikin oikeastaan vain yksi joukkue. Paine alkoi olemaan Jokelan päädyssä ja 50 minuutin kohdalla Kontu saa vaparin n. 25 metristä. Markuksen kierteinen veto on liian vaikea vangittavaksi Jokelan veskarille ja näin ollen ribariin syöksähtää Miro, kuin Aku Ankka postiluukusta, ja pusku maaliin ja 0-1 Kontulle. Tämä tarkoitti sitä, että Jokela joutui avaamaan pakkaansa lisää. Ja se sopi Kontulle, hyökkäyksien vyöry jatkui. Heti maalin perään Nikita Pimenov tarjoilee Markukselle, mutta ohjaus suuntautuu ohi maalin. Kuitenkin vain kolme minuuttia edellisestä maalista nähdään aika tuttu toisinto tältä kaudelta. Markus pelaa pallon laitaan Joonalle, joka murtautuu läpi ja tarjoilee Nikita Pimenoville maalin eteen ja siirto tyhjään pömpeliin 0-2. Tuuletuksena nöyrä kiitos kumarrus maalin syöttäjälle. Tämän jälkeen on paikkoja rusauttaa Jokelan selkäranka poikki vaikka kuinka paljon. Läpiajoistakaan ei kuitenkaan uppoa ja Jokela sinnittelee pelissä numeroiden valossa mukana. On kuitenkin vain ajan kysymys milloin Kontun iloinen hyökkäyspeli tuottaa jälleen tulosta. Ja lopullinen ratkaisu nähdäänkin 67 minuutilla, kun Joona leikkaa vetopaikkaan ja laukoo. Veskari torjuu ja ribari takaisin Joonalle ja Joona löytää Markuksen maalin kulmilta ja varma viimeistely ja lukemat 0-3. Ja iloisuus jatkuu, vain kolme minuuttia edellisestä. Joonan antama kulmapotku siivotaan huolimattomasti ja Alem puskee roikun yli maalivahdin ja 0-4. Peli taputeltu ja suurin into molemmilta joukkueilta poissa. Viimeiseen varttiin mahtuu molemmille muutama tontti ja 79 minuutilla Jokela kaventaa loppulukemiksi 1-4  Kontun alakerran hitusen huolimattoman avauksen avulla.

1-4 siis ja kolme pongoa Kontulaan ja Jokelan kohtalona lähtö kakkoseen. Alun hapuilun jälkeen pallolliseen peliin saatiin maltti ja etenkin toisen jakson hyökkäyspeli oli mukavaa katseltavaa. Nyt myös prässipeli oli uomissaan, toisin kuin reilu viikko takaperin. Tästä on hyvä rakentaa kauden päättävään viimeiseen divaripeliin, jossa vastaan astelee nyt sarjan kärjessä oleva paikallisvastustaja Viikingit. Viikareilla on varmasti revanssihenkeä kevään jälkeen, jolloin Kontu otti 3-0 voiton. Tervetuloa siis Rinttarille katsomaan miten käy kauden päättävässä Itä-Helsingin derbyssä ensi sunnuntaina 1.10 klo 13:00.