Topi Leinonen FC Kontun junioripäälliköksi

4.9.2018


FC Kontu on nimittänyt Topi Leinosen seuran junioripäälliköksi. Syyskuun alussa tehtävässään aloittanut 28-vuotias Topi on kokenut tekijä nuorimpien ikäluokkien kanssa ja hän siirtyy FC Kontuun vastaavista tehtävistä Keravan Pallo-75:ssä.

Valmentamisen jo 14-vuotiaana kasvattajaseurassaan KoiPS:ssa aloittanut Topi vastaa nuorimpien ikäluokkien toiminnan kehittämisestä ja toimii myös aloittavien ikäluokkien vastuuvalmentajana.

Hän aloitti päätoimisena seuravalmentajana KP-75:ssä vuonna 2013 ja kaksi vuotta myöhemmin hänet nimitettiin KP-75 nuorisopäällikköksi. Topi vastasi alle 12-vuotiaiden toiminnasta, jalkapallokoulusta ja -kerhosta, aloittavien valmentajien koulutuksesta, pelinohjaajista, vapaaehtoisten kouluttamisesta, koulu- ja päiväkotiyhteistyöstä, aloittavan ikäluokan toiminnan käynnistämisestä ja toiminnan kehittämisestä. Topi on ollut vahvasti mukana KP-75:n valmennuslinjan ja valmennuksellisen toimintatavan kehittämisessä yhdessä seuran valmennuspäällikön, toiminnanjohtajan ja muiden työntekijöiden kanssa.

Futisuransa Topi aloitti 5-vuotiaana KoiPS:ssa ja on pelannut mm. Itä-Vantaa akatemiassa, TiPS BSM:ssä, Gnistanin A-pojissa ja muutaman pelin myös Gnistanin edustusjoukkueessa ennen keskittymistään valmentajana kehittymiseen.

Topilla on UEFA B lisenssi vuodelta 2015 ja hän valmistuu liikunnanalan ammattitutkintoon ja C+ lastenvalmennuksen erikoitutkintoon vuoden 2018 loppuun mennessä.