Niklas Mutru vastuuvalmentajaksi P2010 ja P2008 ikäluokkiin!

13.9.2019


Niklas Mutru, C+ lastenvalmennuksen erikoiskoulutuksen omaava valmentaja aloittaa marraskuussa 2019 P2010 ja P2008 vastuuvalmentajana!

FC Kontu on nimittänyt Niklas Mutrun (29) vastaamaan seuran 2010 ja 2008 syntyneiden ikäluokkien toiminnasta marraskuusta alkaen. Niklas siirtyy tehtävään HJK:lta, jossa hän on toiminut ammattivalmentajana viimeiset kaksi kautta HJK Eastin kaupunginosavastaavana.

Niklas on suorittanut lasten valmennuksen erikoistutkinnon C+ ja
jatkaa FC Kontussa UEFA B - koulutukseen. Lisäksi hän on suorittanut Liikunnan ammattitutkinnon (LAT).

Valmennusfilosofiassaan hän antaa tunnustusta HJK:lle: "Olen päässyt oppimaan vuosia parhailta ja sisäistänyt, mitä fyysisiä ja henkisiä valmiuksia ikäluokan kärjessä olo vaatii ja ennen kaikkea nähnyt ja kokenut polun aloittavasta ikäluokasta akatemiaan." "Ensimmäisenä lähtökohtanani on, pelaajalla pitää olla riittävät fyysismotoriset valmiudet ja liikunnalliset valmiudet; sen jälkeen pelaajalle voidaan vaihe vaiheelta opettaa aidosti taitoa".

Erityistä painoarvoa hän antaa harjoittelu- ja toimintakulttuurille. "Täytyy muistaa, että jalkapallon opettaminen on osaltaan myös kasvatusta; tapamme vuorovaikuttaa heijastuvat myös muualle lapsen elämään. Jos omaksut harjoittelukulttuurin, jossa taistelet viimeiseen asti eikä luovuttaminen ole koskaan vaihtoehto; todennäköisesti sama asenne alkaa pystyvyyden tunteen kautta näkyä muuallakin."

Hän haluaa jakaa erityiskiitoksen vanhemmille. "Itsekin vanhempana uskon voimakkaasti valmennustiimi-ajatteluun ja näen tämän päivän äiti- ja isävalmentajat äärimmäisen arvokkaina ja pahasti alihyödynnettynä resurssina. Mieltäni lämmittää eniten katsoa kenttätoimintaa, jossa vanhemmat taustasta riippumatta ovat ensin innostuneet mukaan toimintaan, saaneet siihen aidosti hyvän koulutuksen ja lopulta on aidosti muodostunut lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus".

"Oma tavoitteeni on valmennusmaailman huipulla. Isona mittarina omalle onnistumiselle koen kuitenkin kuinka monta äitiä ja isää saan vietyä mukaani samalle polulle"

"Seuran valmennusvastaavana olen todella tyytyväinen saadessani Niklaksen seuraamme valmentamaan. Olen seurannut Niklaksen kehitystä ulkopuolelta ja jokainen keskutelumme on ollut todella antoisia" -kertoo seuran valmennusvastaava Topi Leinonen