FC Kontu osallistui kahdeksalla joukkueella menestyksekkäästi Pingviini Cuppiin!

18.8.2020

P06 joukkue
P06 joukkue

Osallistuvia ikäluokkia oli P2012, P2010, P2008 ja P2006. P2006 FC Kontu Vihreä ja P2008 FC Kontu voittivat turnauksen omassa sarjassaan!

FC Kontu P2008 voitti Pingviini Cupin harrastesarjan viikonloppuna! Joukkueen vastuuvalmentaja Niklas Mutru kertoo: "Aivan mahtava turnaus jätkien kanssa takana, vaikeasta alusta kasvettiin ja hoidettiin lopulta koko homma himaan. Turnaukseen valmistautuminen sujui treeniviikolla hyvin, poissaoloja tuli viime metreillä, mutta ne saatiin paikattua. Alkulohko alkoi hankalasti, ensimmäisestä pelistä VJS:ää vastaan saatiin vaivoin 1-0 voitto, jonka jälkeen PiTa pöllytti meitä 0-3. Kolmanteen peliin joukkue syttyi paikallisvastustaja HJK Eastia vastaan ja se vietiinkin hyvällä esityksellä 3-1. Alkulohkon viimeinen peli oli ratkaiseva jatkon kannalta ja tähän peliin saatiin jo selkeästi parempi lataus huolellisella valmistautumisella. PPJ jäi lopulta tyylipuhtaasti 6-0 jalkoihin ja etenimme lohkokakkosena neljän parhaan loppusarjaan.

Ensimmäisessä loppusarjan pelissä vastaan asettui lohkonsa puhtaalla pelillä voittanut TKT Tampereelta, jota vastaan päädyttiin tiukan taistelun jälkeen maalittomaan 0-0 tasuriin. Tasurin jälkeen panokset kovenivat, vastaan asettui seuraavaksi alkulohkosta tuttu PiTa, tiedossa oli että voitto varmistaisi mitalin. Kovan taistelun jälkeen 2-1 johtoasema lopulta viime hetkillä muuttui 2-2 tasuriksi, jossa kohtaa jo muutama pettymyksen kyynelkin nähtiin pettyneiltä pelaajilta. Viimeiseen peliin jäi siis panokseksi mitali, jonka väri riippuisi myös muiden tuloksista. Vastaan asettui FC Honka, jota vastaan lähdettiin laittamaan kaikki likoon väsyneinä; kuuma kesäpäivä oli jo pitkällä ja alla kolme peliä. Ehkä kauden parhaalla esityksellä keltaraitainen vastustaja sai poistua kentältä suvereenien 5-0 lukemien jälkeen. Jäimme oman pelimme jälkeen katsomaan TKT:n ja PiTan myöhässä alkanutta peliä; eivätkä pojat tienneet muuta kuin että mitali oli varma, mutta väri riippuisi pelin tuloksesta. TKT ja PiTa päätyivät jakamaan pisteet tasurin muodossa ja viimeisen pelimme maali-iloittelu ratkaisi lopulta kullan maalieron turvin ohi tasapisteissä olleen PiTan. Pelin ja tulosten varmistuessa ja joukkueen ollessa koolla tietoa odottaen otin kapteenimme sivuun ja annoin hänen kertoa joukkueelle ilouutisen ja voittojuhlat olivat valmiit alkamaan. Riemun määrä oli aivan järjetön ja tunne aivan huikea koko porukalla" Seura onnittelee joukkuetta huikeasta suorituksesta!

Kontu P06 Vihreät osallistui 07 Pingviini cupin haaste-ja harraste sarjaan. P06 vastuuvalmentaja Imran Qureshi kertoo: ”Vihreiden ryhmä on kutistunut paljon viime kaudesta,(johtuen 11v11 siirtymisestä) emmekä ole vihreiden kanssa missään sarjassa mukana. Korona tauon jälkeen meille on myös tullut todella monta uutta pelaajaa ja ihan aloittavalla tasolla, joten oli pakko saada jotain pelejä heille ja ajateltiin tämän olevan hyvän tasoinen turnaus ja vielä plussaa kun 8v8.

Viiden joukkueen alkulohkosta kahdella parhaalla oli jatko mitalipeleissä ja sinne pääsy oli myös meidän tavoite. Emme kuitenkaan osannut yhtään arvioida meidän tasoamme muihin verrattuna.

Ensimmäisessä pelissä voitettiin PPJ/Punainen 1-0 tiukan väännön jälkeen. Tiukat pelit jatkuivat toisessa pelissä ja tällä kertaa hävittiin 2-1 Käpa AC/Blackille. Lauantain viimeisessä pelissä väännettiin 4-2 voitto Honka/K vastaan ja siinäkin oltiin 2-1 tappiolla.

Viimeisessä lohkopelissä oli kovat panokset, sillä vastassa oli Honka/Musta 2. Meillä molemmilla oli 6 pistettä, mutta heillä oli parempi maaliero, joten meidän oli pakko voittaa, jotta oltaisiin lohkossa toinen ja päästäisiin mitalipeleihin. Vastustajalle olisi riittänyt tasapeli. Voitimme tiukan väännön jälkeen 1-0 ja vielä viimeisellä minuutilla Honka aiheutti sydämentykytyksiä ylärima vedolla.

Lohkon sijoitus oli hienosti toinen ja välierissä vastassa oli KeLa ja pojat hoitivat hienosti 4-0 ja näin ollen paikka finaalissa varmistui. Vastaan finaalissa asettui meidän lohkovoittaja Käpa jota vastaan hävittiin aiemmin joten nyt oli revanssin paikka. Peitettiin heidän molemmat vaaralliset laiturit ja näin ollen peli kääntyi täysin meille. Voitettiin peli 4-1 ja turnausvoitto oli varmistunut.

Hieno turnaus kaiken kaikkiaan ja varmasti tämä lisää motivaatiota vihreiden pelaajille jatkoa ajatellen.”

P2012 osallistui turnaukseen neljän joukkueen voimin. Turnaus olikin ikäluokalta menestys, saalistaen yhteensä 15 voittoa, 2 tasapeliä ja häviten vain 7 peliä.

” Turnaus oli todella onnistunut meiltä, tulimme sinisellä joukkueella toiseksi kilpasarjassa tehden huikeat 25 maalia ja päästäen vain 5, valkoisella kolmanneksi haastesarjassa ja keltaisella joukkueella toiseksi harrastesarjassaan. Ainoastaan vihreällä joukkueellamme oli haasteita varsinkin ensimmäisenä päivänä, mutta toisena päivänä heidän peli parantui todella paljon ja lopulta he voittivatkin viimeisen ottelunsa riemuiten.

Isot kiitokset kuuluvatkin pelaajille, meidän huikealle valmennustiimille ja varsinkin vanhemmille. Oli ilo kuulla äänekästä kannustusta joka joukkueen osalta ja tämä turnaus antoi varmasti jokaiselle pelaajalle ikimuistoisen kokemuksen!” – kertoo P2012 vastuuvalmentaja Topi Leinonen

P2010 osallistui kahdella joukkueella turnaukseen saavuttaen sinisellä joukkueella lopulta lohkon toisen sijan jääden juuri ja juuri kärkipeleistä. Jatkopelien osalta joukkue kaatoi toisena päivänä molemmat vastustajansa selkeästi ollen parempi. Valkoinen joukkue sai kokea erittäin kovan alkulohkon ja näin ollen sai erinomaisia pelejä, vaikka jäikin lohkon viimeiseksi. Toisena päivänä joukkue voitti kolmesta ottelustaan kaksi huikeilla suorituksilla.

Seura onnittelee jokaista ikäluokkaa turnauksestaan!