Puheenjohtajan syystervehdys

9.11.2020


Hyvät FC Kontun pelaajat, vanhemmat, toimihenkilöt, juuri päättynyt kausi oli haasteellinen seurallemme keväästä 2020 alkaen. Koronatilanteesta johtuen seuran johtokunnan piti tehdä maaliskuisena iltana päätös siitä, lähdemmekö kevään seuraleirille Pajulahteen.

Peruutettu seuraleiri olikin varmasti monille iso pettymys, mutta lopulta ainoa oikea ratkaisu. Tämän jälkeen normaali harjoitustoimintamme pysähtyikin.

Seuran työntekijät ja vastuuvalmentajat eivät kuitenkaan aikailleet, vaan alkoivat heti suunnittelemaan yhdessä etäharjoituksia pelaajillemme. Ikäluokat kilpailivat leikkimielisesti erilaisten haastevideoiden kautta ja valmentajat tekivät upeita harjoitusvideoita pelaajille. Parin kuukauden aikana seuran erilaiset sosiaalisen median kanavat saivatkin uutta näkymää pelaajien harjoitellessa itsenäisesti ja seuramme somekulttuurin tehdessä nousua.


Kesäkuun puolella pääsimme jo viheriöille pelaamaan uuden normaalin toiminnan hiljalleen palautuessa. Jotkut joukkueet eivät malttaneet edes pitää kesälomaa toiminnastaan, koska olivat niin innoissaan toiminnan saadessa taas jatkua. Odotetulle seuraleirillekin pääsimme lopulta heinä-elokuun taitteessa. Kuluneen kauden joukkueiden menestystä seuratessani, monet ottelut päättyivät seuran joukkueiden voittoon ja monista turnauksista kotiin tuomisina oli erivärisiä mitaleita. Näitä onnen ja ilon ehkä joskus pettymystenkin täyttämiä tapahtumia ja tarinoita on ollut tavattoman ihana seurata myös sosiaalisen median välityksellä.


Haasteellisesta vuodesta huolimatta seuran vapaaehtoisvoimin toimiva johtokunta on kuukausittaisten kokouksien lisäksi työstänyt heinäkuusta alkaen seuralle strategiaa yhdessä seuran työntekijöiden kanssa, kouluttautuneet erilaisissa koulutuksissa ja tehneet kaikessa hiljaisuudessa seuran uusia nettisivuja. Viime viikolla järjestetyssä seuran syyskokouksessa johtokunnan uusiksi jäseniksi valittiin Anne Kullström ja Henna Tuure. Heidän esittelynsä ilmestyvät seuran nettisivuille lähiaikoina. Itse sain kunnian jatkaa seuran puheenjohtajan tehtävissä. Johtokunta kiittää toiminnasta poisjääneitä Jari “JG” Grönbergia ja Mila Pallassaloa johtokuntatyöstä.


FC Kontun toimintatapa ja pelaajien turvallinen arki urheiluseurassamme pohjautuvat seuramme arvoihin. Seuran arvot iloisuus, avoimuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys jäävät kuitenkin merkityksettömiksi, jos niitä ei kuitenkaan omaksuta päivittäisiin toimintoihimme. Arvoissa tärkeintä onkin se, mitä todellisuudessa tehdään. Elinvoimaisen ja tavoitteellisen seuran lisäksi haluamme olla ammattimainen seura. Tätä toteuttaaksemme meillä jokaisella on suuri merkitys ja vastuu. Toiveeni on, että me Kontuna kohtaamme ja tervehdimme toisiamme iloisesti, keskustelemme asioista avoimesti sekä toimimme vastuullisesti. Haluammehan olla se seura, johon jokainen haluaa ja voi tuntea kuuluvansa omana itsenään.


Kiitän kaikkia seuran työntekijöitä ja joukkueiden toimintaan osallistuvia valmennushenkilöitä kevään etäharjoittelun kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja laadukkaasta toteuttamisesta. Kiitän myös kaikkia teitä pelaajia, kun lähditte keväällä erilaisiin haasteisiin mukaan edistäen samalla tärkëää ikäluokkien välistä yhteistyötä ja seuran yhteisöllisyyttä. Joukkueenjohtajat ja taloudenhoitajat ansaitsevat myös ison kiitoksen, mahdollistaessanne joukkueen normaalin toiminnan haastavassa tilanteessa. Ennen kaikkea suurin kiitos kuuluu teille pelaajien vanhemmat. Olette olleet vastuullisia, joustavia ja noudattaneet erilaisia ohjeistuksia, jotta seuramme joukkueet voisivat jatkaa mahdollisimman normaalia toimintaa tässä vaikeassa tilanteessa.

Uutena joukkueena seurassamme tulee olemaan kuluvana kautena naisten edustusjoukkue, johon on parhaillaan pelaajarekrytoinnit käynnissä. Toivotan naisten edustusjoukkueelle, kaikille seuran pelaajille joukkueineen, vanhemmille ja toimihenkilöille hyvää alkanutta yhteisöllisyyden kautta 2020-2021!


Heli Liuha
Puheenjohtaja 
FC Konty ry
heli.liuha@fckontu.fi