FC Kontu hakee kulttuuritulkkeja

15.2.2019


Hallitsetko somalin, venäjän tai kurdin kieltä? Onko suomenkielen taitosi vähintään kohtalainen, niin että ymmärrät hyvin, osaat myös itse puhua ja ymmärrettävästi kirjoittaa suomen kielellä? Olisiko sinusta meille kulttuuritulkiksi?

FC Kontu on seurana valittu mukaan Palloliiton kotoutumishankkeeseen. Hankkeen avulla seuran on tarkoitus käynnistää kulttuuritulkkitoiminta. Kulttuuritulkin toimenkuvaan kuuluu:

-Kulttuuritulkki on tarpeen mukaan kentällä joukkueiden treenien aikaan. Kun vanhemmat tuovat lapsia paikalle, voi kulttuuritulkki käydä keskusteluja eteen tulleista ihmetyksistä vanhempien kanssa sekä kertoa miksi suomalainen seuratoiminta toimii niin kuin toimii.

-Joukkueen toimihenkilöt voivat käydä kulttuuritulkin ja vanhempien kanssa keskusteluja, joiden avulla myös toimihenkilöiden tietoisuus tietyistä toimintatavoista tulee paremmin ymmärretyksi.

-Seuran henkilökunnan tietoisuuden lisääminen monikulttuurisuudesta, jotta joukkueiden toimihenkilöitä voidaan tukea.

-Tulkkausapu

 

Seura kouluttaa kulttuuritulkit tehtävään ja seuran grassrootsvastaava toimii kulttuuritulkkien apuna. Tehtävässä on etuna, jos itsellään on kokemusta seuratoiminnasta. 

Jos kiinnostuit tehtävästä, laita pieni kuvaus itsestäsi osoitteeseen sanna.vara@fckontu.fi.