Fair Play Team tuli kansallisessa futsalturnauksessa ensimmäiseksi, toiseksi ja kolmanneksi!

17.3.2014Lauantaina 15.3. alkoi Fair Play Teamin kevättalven huipentuma, kun osallistuimme kolmen joukkueen voimin kansalliseen futsalturnaukseen Tikkurilan Urheilutalossa. Päivässä oli paljon dramatiikkaa: siihen mahtui itkua ja naurua, ja pelit kävivät yhä jännittävämmiksi, mitä pidemmälle turnaus eteni.

Leijonat 1 ja 2 osallistuivat nuorten sarjaan ja Pantterit aikuisten B-sarjaan kuten viime vuonnakin. Koska nuorten sarjaan oli ilmoittautunut joukkueita vain Hongasta ja Konnusta, joutuivat näiden seurojen pelaajat ottelemaan myös keskinäisen ottelun. Leijonat 2 sijoittui sarjassaan toiseksi ja Leijonat 1 kolmansiksi.

Pantterit lähtivät parantamaan viimevuotisia asemiaan: jumbosijalta ei voi kuin kurottaa ylemmäs. Ensimmäisessä pelissä otettu 4–2-voitto HJK:sta oli lupaava alku. Sitten olikin aikaa keskittyä muiden peleihin ja syödä herkullista lounasta kaikessa rauhassa. Pelit PuiUn SM-joukkuetta vastaan ovat kuin Suomi–Ruotsi-otteluita, joten jännittyneinä lähdettiin toiseen matsiin. Tiukka voitto tärkeästä naapurista oli yhtä riemua.

Myös jyväskyläläiset ystävämme tiesimme tasaväkiseksi vastustajaksi. Aivan viime sekunneille saakka saimmekin jännittää, pystyykö JJK tasoittamaan peliä – ei pystynyt. 

Koko 30-päinen Fair Play Teamin pelaajien joukko herätti turnauksessa taas huomiota. Pienoinen ongelma vain on, että pieniä pelaajia ei tämän maan erityisjoukkueissa ei ole riittävästi. Ainoa lohtu meidän pienille Tiikereille on, että jonain päivänä he huomaavat kasvaneensa jo isoiksi Tiikereiksi ja Leijoniksi.

Pantterit saivat puolestaan kehuja pelitaitojen karttumisesta. Muutama vuosi sitten näin ensi kerran Porissa pelatussa ottelussa pari onnistunutta seinäsyöttöä. Nyt syöttökuviot näyttivät parhaimmillaan niin monimutkaisilta, että tältä jojolta loppuvat jo termit, kun yritän kuvailla Panttereiden sähäkkää taiturointia.

Mahtava tunteikas päivä taas takana! Oli ilo kohdata monia tuttuja pelaajia, vanhempia ja toimijoita. Erityisen kiitoksen ansaitsee Tikkurilan hienojen tapahtumien järjestäjä Harry Seidler

Ensi viikolla Tikkurilaan rynnistää meiltä puolestaan kaksi säbäjoukkuetta. Maaliskuinen erityisurheilun juhla jatkuu.

 

TEKSTI Maarit Nopsanen
KUVAT Jari Kaskikallio