Edustus voittokantaan viime hetken osumalla

25.5.2014

Kauden viides ottelu toi pientä helpotusta Kontuleiriin, voittosarake saatiin vihdoin korkattua auki perjaitai-illan kotipelissä LoPaa vastaan.

Kontu-Lopa 2-1 (1-1)

Kotijoukkueen alku peliin oli jokseenkin hermostunut, oikeastaan ekasta paikasta tullut avausmaali (18 min) toi sitten sopivaa rentoutta peliin ja mestoja oli ihan riittävästi ns. tappaa peli jo avausjaksolla, mutta kuinkas kävikään.. Kontun avausmaali syntyi näyttävän syöttökombon päätteeksi, pallo kulki akselilla Juho- Simo- Juho- Nico..ja lopuksi varma viimeistely viimeksi mainitulta, 1-0. Kolmisen minuuttia tästä, tonteilla on Make, laukaus Juhon tarjoilusta kuitenkin tolppaan. Hallintajakso tuotti hyviä vetopaikkoja tasaiseen tahtiin, mutta laukaukset olivat umpisurkeita tuhnuja järjestään ja pari kertaa skode jäi piippuun kokonaan. Kun vielä Kontun oikean sivustan askelmerkit oli totaalisen hukassa vaarattomassa tilanteessa jakson loppuhetkillä, niin kaveri kiittää, karkaa ja tarjoilee maalinedustalle, 44 min ja 1-1.

Kontun selkärankaa osuma koitteli suurella kädellä, toisen jakson alkua leimasi pieni paniikinpoikanen ja kun osalta pelaajista alkoi bensakin loppua, niin pelaamisesta ei tahtonut tullut lasta eikä sitä jälkinmäistäkään.. Vierasjengillä oli oiva mahdollisuus siirtyä johtoon pelin 57 min, mutta laukaus läpiajon päätteeksi takanurkasta painuu metrin-pari leveäksi.

Kontun onneksi vaihtopenkiltä löytyi uutta virtaa kotijoukkueen pelaamiseen ja loppujen lopuksi jopa ratkaisemaan ottelu, tällä kertaa vaihdot toimi todella onnistuneesti. Ote siirtyi hiljalleen takaisin Kontulle, mutta palloa ei saatu LoPan maaliin edes huippupaikoista, 62 min Japa tarjoilee takatolpilta puskemalla pallon paraatipaikalle Simolle, vaihtopenkillä kädet nousee, mutta mitä helv..jostain ilmestyy LoPa veskarin raaja eteen, ei voi olla totta.. 86 min pari minuuttia aikaisemmin kentälle tullut Aksu on tehdä maalin kauden avaustatsillaan, mutta laukaus ohitse täydellisestä avopaikasta, ei tää voi olla.. Ja sitten kuin kauden käsikirjoituksiin kuuluvana LoPalla seuraavassa hyökkäyksessä vaarallinen laukaus kuudestatoista, Christos venyy kuitenkin torjuntaan. Tällä kertaa tässä tarinassa on onnellinen loppu Kontu kiikareittein läpi kuikuiltuna, 92 min taulussa, kun Ansun lähettämän laitakeson kakkospallo putoaa Aksulle neljääntoista metriin, maailmanluokan maltti ja mallikas passi takatolpille, Marco tuuttaa pallon ykkösellä ineen, 2-1. Muutama minuutti vielä kärvistelyä ja sitten voitiin todeta vanha viidakon totuus, että voittaminen on keskimääriin paljon mukavampaa touhua kuin häviäminen.

Toivottavasti avausvoitto tuo edes hivenen rentoutta otteisiin ja turha jäkitys jäisi taka-alalle, tosin oikotietä onneen ei ole. Tsägäkin on ansaittava, se täytyy aina muistaa. Kontu pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 31.5 klo 14.30 Pukinmäen nurmella, vastassa Atletico/Malmi.

Maalit: 18 min 1-0 Nico (Juho, Simo)

           44 min 1-1 Sallahi Nehari

           92 min 2-1 Marco (Aksu)
 

Kontu: Christos- Jan, Aris, Roope, Amin(45.Jyri)- Juho(76.Ansu), Make, Nico(84. Aksu), Viorel(59. Japa)- Mutasim( 68. Marco), Simo