Kaksi AIK:n erityisjoukkuetta Kontu Fair Play Teamin vieraina

26.5.2014Viikonloppuna 24.–25.5. tehtiin suomalaisen ja ruotsalaisen erityisjalkapallon historiaa. Lauantaina AIK:n kaksi joukkuetta osallistui Fair Play Teamin ruotsalaisten kunniaksi järjestämään Maj Cupiin Kontulan tekonurmella.

Lauantaina Maj Cupissa Fair Play Teamin isommat pelaajat ja AIK oli jaettu kahdeksi tasaväkiseksi joukkueeksi. Turnaukseen oli kutsuttu myös muut helsinkiläiset SM-sarjan joukkueet: PuiU Energiset Haukat Siniset ja HJK Special. Lisäksi Fair Play Teamin ja PuiUn pienemmät pelasivat päivän aikana kaksi ystävyysottelua.

Joukkueemme keskikenttäpelaajan Samuelin mukaan erilaista oli se, että etukäteen ei tiedetty, minkälaista pelitaktiikkaa ruotsalaiset käyttäisivät. Valmentaja Simo Rantamäki totesikin, että aluksi pelaajamme arastelivat ruotsalaisia ja antoivat näille liikaa tilaa.

Valmentaja Aimo Asikainen kuitenkin totesi, että peli peliltä Fair Play Team paransi otettaan: Kauden ensimmäinen turnaus kehitti selkeästi yhdessä pelaamista. Vaikka molemmat AIK:n joukkueet voittivat lauantaina kaikki pelinsä, toinen joukkueemme ylsi viimeisessä AIK-pelissään jo varsin tasaväkiseen otteeseen, ja häviökin oli niukka, ainoastaan 2–3. Tästä ottelusta heltisi kehuja myös ruotsalaisvalmentajalta.

Sunnuntaina PuiUn turnaukseen rynnisti Konnusta kolme hieman eritasoista joukkuetta. Myös AIK oli jaettu kahdeksi eritasoiseksi joukkueeksi. Päivän aikana Fair Play Teamin keskimmäinen joukkue pääsi vielä ottelemaan AIK:n kakkosjoukkuetta vastaan. Tällöin ainoan kerran koko viikonlopun aikana AIK joutui tyytymään selkeään tappioon, kun Fair Play Team voitti selkein numeroin 5–1.

Viikonlopun molempien turnausten tunnelma oli iloinen ja lämminhenkinen. Puolin ja toisin kehuttiin suomalaisten ja ruotsalaisten pelaajien hyvää käytöstä. Joku ruotsalaispelaaja kysyikin Maj Cupin lounasruuasta: ”Onko pyttipannu itse tehtyä?” Suomalaiset ihailivat puolestaan ruotsalaispelaajien kovia syöttöjä ja hyviä keskityksiä maalille.

AIK:n tuloa Suomeen alettiin valmistella jo lokakuussa, kun ruotsalaisjoukkueen johtaja Camilla Ousbäck ilmoitti, että nyt AIK olisi tulossa Suomeen. Nimittäin neljä vuotta sitten Pantterit, meidän isommat pelaajat, vierailivat AIK:n meitä varten järjestämässä turnauksessa Tukholmassa.

Seuraavaksi suomalaiset erityisjoukkueet tähtäävätkin sitten Stadi Cupin erityisturnaukseen, jossa on tänä vuonna ennätykselliset 26 joukkuetta mukana. Tässäkin turnauksessa Kontu Fair Play Team on yhtenä järjestäjänä Stadi Cupin ja Palloliiton kanssa.

 

TEKSTI Maarit Nopsanen
KUVAT Timo Mälkönen