A-junnuille tappio Tapiolassa

14.8.2017

-junnujen divarin syyskierroksen kolmannella kierroksella Kontu matkusti Tapiolaan kahden kierroksen jälkeen sarjan kärjessä majailevan Hongan vieraaksi. Keväällä Honka kylvetti Kontua rajusti, mutta miten kävisi tällä kertaa…

Ottelun alku meni hyvin hermostuneissa merkeissä molemmilta joukkueilta ja tämä näkyi heikkoina syöttöinä ja helppoina virheinä. Isäntä Honka sai kuitenkin nopeammin peliänsä korjattua ja sai pientä hallinnan tynkää ottelussa. Ottelun avausmaali nähtiinkin pelin 12:sta minuutilla, kun isännät siirtyivät 1-0 johtoon. Vasemman laidan keskitys puretaan n. 25 metriin ja Konnun pelaajisto ei ehdi peittämään laukausta ja veto sujahtaa maalin nurkkaan isäntien riemuksi. Enempää maaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty Hongan hitusen hallitessa pallollista peliä, mutta varsinaisten maalipaikkojen mennessä kuitenkin tasan vain sillä erotuksella, että Honka kerran maalinteossa onnistui. Konnun pallollinen peli ei pelin rakenteluvaiheessa hurmannut, mutta tonteille päästiin kuitenkin silloin, kun maltti / nopeus pelaamisessa oli oikealla tasolla. Konnun parhaat paikat olivat Nikita Pimenovin kaksi vaarallista laukausta, jotka menivät pallon mitan yli maalin sekä Rasmus Ruismäen pari paikkaa. Ensimmäisen vastustajan maalivahti torjui kulmaksi ja jälkimmäisessä tilanteessa ensin veskari selvitti Markus Tukiaisen liukuman pallon, joka ajautui Rasmukselle, mutta puolustaja ennätti blokkaamaan Rassen vedon tyhjän maalin jo ammottaessa edessä. Maalin tappiolla siis tauolle ja näkemys mitä petrattava, että peli kääntyy.

No näkemykseksi se petraus sitten jäikin. Konnun peli lässähti kuin pannukakku tai levisi kuin ne sen kuuluisan jokisen eväät. Honka taputtelee pelin pakettiin reilussa vartissa ajankohdassa 52-68 min ja voi voi millaisilla maaleilla vierailevan Konnun kannalta. 52 min ja 2-0 Konnun heikosta avauksesta ja haluttomuudesta mennä kamppailemaan irtopalloon. Tähän päälle alakerrassa tapahtuva sijoittumisvirhe ja laita auki ja sieltä murtautuminen ja palloa maalin eteen, josta isäntien hyökkääjällä helppo työ laittaa pallo pömpeliin. 66 min ja Konnulla hyökkäys, joka päättyy epäonnistuneeseen keskitykseen ja Honka lähtee vastaiskuun. Ei huvita Kontulan jannuja juosta alas sillä intensiteetillä, millä Honka hyökkäykseen lähteen ja lopulta siirrellään palloa taas keskipisteelle ja aloitellaan peliä lukemissa 3-0. Ja vain pari minuuttia tästä Honka saa pallon hyökkäysalueensa oikealla sivustalla ja Konnun pelureilta näennäinen prässi – eli ei siis prässiä ollenkaan – ja laidalta lähtee maalille nappikeskitys, joka päätetään yhdellä kosketuksella Kontu-maalin takakulmaan ja peli 4-0 ja aika lailla selvää pässinlihaa.

Viimeiset reilu parikymmentä minuuttia meni enemmän tai vähemmän pelailun merkeissä molemmilta joukkueilta ja lukemia olisi voinut kaunistella puolin jos toisinkin. 76 minuutilla Kontu lohtuosuman tekee, kun Viljami Alaheikka revitään nurin boxissa ja Joona Tukiainen laittaa pallon 11 metrin täplältä verkkoon. Loppulukemiksi siis 4-1 Hongalle ja taas pähkittävää Kontulaan miksi otteet ja taso heittelehtii niin paljon. Viikko sitten ehjää tekemistä ja nyt laskeva käyrä tällä 90-minuuttisella. Ryhtiliikettä lähdetään taas hakemaan ensi lauantaina, kun Kontulan nurmella vastaan astelee klo 13:30 alkavassa ottelussa HJK.