A-junnut kotitappioon

18.9.2017

Perjantai-illan A:n divarikoitoksessa Kontulan tekonurmelle siirretyllä pelillä vastaan asteli VJS.

A-junnut kotitappioon

VJS taistelee putoamista vastaan, kun taasen Kontulla tilanne oli sarjasijoituksen suhteen täysin auki. Mahdollisuuksia voisi olla pelata vielä paikasta jopa SM-karsintoihin, toki putoamisviivaankaan matemaattista varmuutta ei vielä ollut. Tilauksessa siis ottelu, jossa panosta riittää. Ja vaikka sanonta sitä saa mitä tilaa ei ihan aina pidä paikkaansa niin valitettavasti tällä kertaa se Kontun osalta piti.

Ottelun alku oli nihkeää pelailua molemmilta joukkueilta. Pelin tempo ei päätä hurmannut, mutta Kontu pikkuhiljaa otti otteen itselleen. Pelin 18:sta minuutti ja Joona Tukiainen murtautuu laidalta ja syöttö poikittain kuudentoista rajalta löytyvälle Samuel Törölle ja varma sijoitus maaliin ja Kontu johtoon. Ennen maalia oli Kontulla ollut pari tonttia, mutta mistään rynnistyksestä ei voinut puhua. Maalin jälkeen näennäinen ote jatkuu ja tempo pysyy matalana. Sitten 25:s minuutti ja huonoa puolustamista ja sen seurauksena VJS:lle rankkari. Toni Ryynänen pilkun torjuu, mutta ribarissa ensimmäisenä VJS-peluri ja pallo maaliin 1-1. Ensimmäisellä jaksolla ei sitten mitään mainittavia urotekoja enää nähtykään ja puoliajalle tasatilanteessa.

Toisen jakson alkuun odotettiin parempi ilmeistä Kontua. Mutta eipä vaan nähty vaan VJs tulikin toiselle jaksolle yritteliäämpänä. Jakson alkua hallitsi VJS, pelin kuitenkin tasaantuessa mitä pidemmälle mentiin. Ennen pelin viimeistä kymppiä VJS:lla oli kolme laadukasta maalipaikkaa ja Kontulla vain yksi, Markus Tukiaisen pusku Samuelin keskityksestä. Viimeisellä kympillä sitten tapahtui vähän enemmän. VJS kuittaa johdon 83 minuutin läpiajolla, Kontu puolustuksen nukahdettua. Sitä ennen on vaadittu Kontu-rankkaria ja heti maalin jälkeen Tino Havaksen pusku ei löydä tietä oikeaan osoitteeseen vaan epäonnistuu täysin. Taas VJS-boxissa hässäkkää ja rankkariakin odoteltiin, mutta ei. Ja sitten VJS kuittaa taas vastahyökkäyksestä 88 minuutilla 1-3. Vielä pientä paineen tynkää VJS-päätyyn ja juuri ennen loppuvihellystä Joonan keskitys löytää maalin edestä Markuksen, joka sijoittaa lohtuosuman ja loppulukemat 2-3.

Sitä saa mitä tilaa toteutui tällä kertaa. Jostain syystä Kontu ei saanut lähellekään parastaan irti ja tulos kertoo silloin totuuden. VJS ansaitsi voittonsa ja Kontu pahan mielensä. Vielä pari ottelua jäljellä ja niissä vain uutta matoa koukkuun ja paremmalla ilmeellä vain pisteitä Kontulaan.

Seuraava koitos A-junnuilla Jokelassa ensi sunnuntaina 14:00.